(Foto: M.t.lifshits)

Anyway, Svein Vathne-sagaen fortsetter

På søndag fikk bloggen min uvanlig mange treff. Jeg har visst endelig blitt omdiskutert på VG Debatt. Det er vel kanskje den største æren en blogger kan få?

Jeg har tre innlegg som generer aller mest trafikk til siden min. Det er først og fremst saken om Planet 49, ettersom mange der ute plages med spam fra dette firmaet. Så har vi sakene om Marcela Molina og Svein Vathne. Alle tre handler vel om ting som irriterer folk, og derfor skaper dette engasjement.

Nå har bloggen min igjen blitt lenket til på VGD, og det er flott. Likevel må jeg ta tak i en del feiloppfatninger

Jeg er ikke Dortort på VGD. At Dortort liker bloggen min og lenker til den synes jeg bare er hyggelig. Han/hun må gjerne fortsette med det. Dortort er forresten ikke den eneste VGD-brukeren som har lenket til Svein Vathne-saken min. Selv har jeg aldri vært aktiv på VGD. Det er først og fremst fordi en må gjennom SPiD for å lage en konto. Gidder rett og slett ikke bale med det.

Det hender selvsagt at jeg leser diskusjoner på VGD, selv om jeg aldri deltar aktivt. Anyway2 har holdt på i en årrekke, og jeg er forundret over at noen i det hele tatt gidder å svare trådene han lager. Finnes det ingen ignoreringsfunksjon på VGD?

Bifaller denne.

Bifaller denne.

Og nei, jeg er ikke moccafalcon heller.

Og nei, jeg er ikke moccafalcon heller.

Noen kontaktet meg på e-post og mente at Svein Vathne er Anyway2, men jeg tviler på at det stemmer. Svein Vathne virker ikke direkte hjernedød og monoman. Det er bare satireprosjektet hans som er det, og dermed tiltrekker det seg hjernedøde og ensporede tilhengere. Slik som Anyway2.

Svein Vathne er en person jeg liker å trekke frem som et eksempel på en statlig ansatt som får lov til å sulle på sosiale medier, mens andre ofte blir bedt om å begrense seg. Det var også slik jeg kom til å nevne ham i et blogginnlegg. Det tok han visst ille opp. Han sendte meg en e-post hvor han krevde at jeg skulle definere ordet hets, og så skulle jeg bevise at han bruker deler av arbeidsdagen sin på hets. Da måtte jeg jo svare på henvendelsen hans.

Er det stalking i juridisk forstand? Å gå inn på en facebook-side?

Er det stalking i juridisk forstand? Å gå inn på en facebook-side?

Jeg stalket aldri Vathne. Jeg gikk bare inn på den åpne facebook-siden til Real Frp og sjekket når innleggene var lagt ut. Mange var innenfor det jeg vil kalle «kontortiden». Han ba meg jo faktisk om å underbygge påstandene mine. Deretter kopierte jeg definisjonen av hets fra ordboka, og Real Frp-prosjektet hans ligger godt innenfor den definisjonen. Siden har jeg ikke hørt noe mer fra ham om det der. Nå vet jeg at sannheten ikke har så mye å si på internett, men det var altså slik det gikk for seg. Det meste står jo faktisk i blogg-innlegget.

anyways2

Anyway2 tar også feil i at «Her er en underlig fyr som ikke helt takler at noen spøker med Frp» Jeg er sikkert underlig, men Real Frp plager meg ikke i det hele tatt. Jeg bruker prosjektet til Vathne som et eksempel. Som sagt, hvis Stein-Robin Kleven Bergh får folk til å miste tilliten til ham som tjenestemann med sine private facebook-skriverier, så fatter jeg ikke hvordan Real Frp-prosjektet kommer unna den samme problemstillingen.

realfrpklevenb

Vi snakker her om en mann som arbeider med ungdommer, og er i like høy grad som Stein-Robin Kleven Bergh avhenging av «tillit». Hvorfor skal en person få bruke ytringsfriheten, mens en annen mister jobben? Jeg vil at begge skal få lov til å ytre seg.

Jada, vi kan gjerne kalle det satire. Real Frp fungerer likevel som en kloakk for folk som misliker ett bestemt politisk parti.

Nei, dere har ikke med Ove å gjøre. Og jeg har planer om å kjøpe Blu Ray'en.

Nei, dere har ikke med Ove å gjøre. Og jeg har planer om å kjøpe Blu Ray’en.

Takker for det. Så lenge folk underholdes, så er jeg fornøyd.

Takker for det. Så lenge folk underholdes, så er jeg fornøyd.

Fanskaren til Vathne er som oftest personer som Anyway2 og denne HelgeKarl. Dette er to individer som faktisk bruker Siv Jensen i profilbildet sitt, og det gjør de bare fordi de misliker henne. At personer som dette omtaler meg som autistisk og bloggen min som galskap må vel bare tas som en hedersbetegnelse? Aspergere kan i enkelte sammenhenger være hyggeligere å omgås enn disse «sosialt veltilpassede» menneskene som koser seg hos Real Frp.

Det plager meg heller ikke at Svein Vathne legger ut endel morsomheter mens han henter lønn fra Rogaland Fylkeskommune. Det er vel stort sett slik arbeidsdagene ser ut innenfor staten? De fiser, leser facebook og sender vitser på e-post. Enkelte gjør det bare i litt større skala enn andre. For å være helt ærlig er jeg mest misunnelig for akkurat det der.

En ting som derimot er veldig plagsomt med Real Frp er når «morsomme» sjeler skal tiltale «det ekte» Fremskrittspartiet, og bruker @real_frp på hashtagger som jeg leser.

– Hihi nå skal @real_frp undersøke tissetassen til alle småjenter for å avdekke lemlestelse og seksuelt misbruk! #Tv2

 – Nei, det var SV din idiot.

– Du går i #offerrollen!

Jeg burde kanskje la være, men jeg liker å trekke frem Real Frp som et eksempel i den offentlige debatten. Sist gang nevnte jeg Real Frp i forbindelse med Trine Skei Grande sin dugnad mot netthets #digitaldannelse. Skal Vathne stoppe prosjektet nå som nettdebatten skal bli dannet?!?

Trodde jeg han kom til å slette Real Frp-sidene sine? Nei. Ville jeg ha bittelitt fokus på at såkalte «nettroll» finnes mange politiske farger? Ja.

@ThAOSteen spurte om jeg var helt Erdogan da jeg undret meg over om Svein Vathne skulle bli saklig. Jeg svarte at det er Svein Vathne sin vennekrets som er helt Erdogan, og pekte til Marcela Molina.

molina1

molina2

Marcela Molina hadde et intenst ønske å straffe Torgeir Bjelland som fornærmet henne på sosiale medier. Hun har tatt til orde for å fjerne filmer hun ikke liker. Hun er veldig opptatt av sømmelighet og moral. Hun var veldig trist fordi hun ikke kunne fjerne en lovlig butikk fra bybildet, og mente at politiet burde trakassere eierne i større grad enn før. Hun går rundt og spaner på seksuelle minoriteter og er opptatt av at de skal slutte med usømmelighet, samtidig som hun hyller lovverk mot seksuelle handlinger. Mens Anders Anundsen brenner ett eksemplar av ei avis, og skal deretter kalles Lille-Erdogan? Hvem av dem ligner mest?

molina3

Og her er grunnen til at denne ytringsfrihetselskende politikeren blokkerte meg, en retweet jeg gjorde:

satirehihihi

Jeg har inntrykk av at Vathne fullt ut støtter Molinas eskapader, mens Real Frp gjør en sak ut av at Anundsen sendte et brev og brente ett eksemplar av ei avis. Er det helt balansert? Best å ikke stille spørsmålet, for det er vel sikkert #offerrollen i hans øyne.

For å få det ut av verden: Er jeg en Frepper? Egentlig ikke, men sosiale medier og dagens politisk klima har vært polariserende. Fremskrittspartiet mottar ganske mye useriøs kritikk, og det skal ikke mye objektivitet til for å skjønne det. Når man hele tiden forsvarer et parti, så vil folk tro man sogner til partiet.

Da jeg var liten gutt likte jeg veldig godt Carl I. Hagen, og likte å se landsmøtet på fjernsyn. Jeg fikk autografen hans da jeg sendte et brev. I tillegg fikk jeg Tor Mikkel Waras. Jeg ble veldig rørt av denne gesten. Som velger har jeg derimot ofte stemt på Høyre, så vel som Fremskrittspartiet.

Begge partier har MANGE politiske standpunkt som jeg ikke liker, men de treffer best på de de viktigste punktene. I motsetning til den politiske venstresiden, så mener jeg ikke at ytringsfriheten styrkes ved å bøtelegge noen som kaller en ledende politiker for frastøtende.

Ofte lander jeg på Høyre i slike valgtester. Etter DLD har jeg derimot aldri mer vurdert Høyre som et reelt alternativ. Det kommer sikkert ikke som et sjokk på noen at jeg stemte Fremskrittspartiet i 2013, og at jeg antakeligvis stemmer det samme i 2017. Men det blir i mangel av bedre alternativer.

Til Fylkestinget har jeg stemt mye rart, ofte Pensjonistpartiet. Har også stemt på denne listen mot bompenger, selv om han fyren som opprinnelig startet de greiene sognet til SV.

For de som ønsker å se hvor jeg havner i amerikansk politikk så tok jeg i side with-testen bare for å glede dere. Her er resultatet. Var som forventet minst enig med Hillary Clinton.

isidewithJM

Resultatet var litt skuffende, siden jeg synes Austin Petersen høres ut som den mest artige kandidaten. Og jeg hadde håpt at Trump skulle komme høyere opp på lista, for å provosere folk.

Jeg vet at denne bloggsaken ble ganske ufokusert og smårørete. Hovedsakelig ville jeg si at jeg bare bruker VGD passivt. Hvis dere vil tro jeg er frepper, så plager det meg slett ikke. Jeg gjør valgene mine ut fra politikk og ikke partinavn. Jeg stemmer også taktisk innimellom, og skammer meg ikke over det.

Dortort er sikkert en/ei fornuftig og hyggelig mann/dame, men jeg ønsker ikke stå til ansvar for alle uttalelsene til en ukjent person på et nettforum. Jeg har mer enn nok med hva jeg selv skriver.

Jeg har for øvrig ikke ambisjoner om at dette skal være et nettsted hvor de politiske slagene skal stå. Da får jeg jo en masse idioter som deg hit.

Jeg har for øvrig ikke ambisjoner om at dette skal være et nettsted hvor de politiske slagene skal stå. Da får jeg jo en masse idioter som dere hit.

Håper dette oppklarte en del vrangforestillinger og uklarheter. Mer gjennomtenkte artikler kommer om lignende tema senere. Ove out. *Mic Drop*

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.