Alkohol og internett gjør det enklere å være ærlig med folk. (Bilde: Emery Way)

Sinnamann raser mot Ravi

Som artist må en regne med at ikke alle liker en. Ravi fikk visst en henvendelse fra Tor-Erik som mislikte opptredenen hans i «Hver gang vi møtes» på TV 2.

Hendelsesforløpet må ha vært slik: Sint mann skriver til Ravi på Facebook; Ravi svarer hyggelig; Får et enda sintere tilsvar; Ravi legger ut meldingene hans offentlig på Facebook; En journalist kjeder seg, og velger skrive om det.

(Skjermdump)

(Skjermdump)

Vanligvis sitter jeg bare og surmuler på denne bloggen, men i akkurat denne saken ble jeg positivt overrasket over hvordan «offeret» håndterte saken. Det virker ikke som om Ravi selv kontaktet media. Han har ingen planer om noen politianmeldelse. Objektivt sett kan ingen si at Ravi har gjort noe for å fortjene akkurat denne negativiteten. Han fikk jo skyllebøtta for å ha vært med i et nokså ukontroversielt fjernsynsprogram. Ravi er neppe den eneste grusomme musikeren som har stilt opp der.

Såvidt jeg kunne se på Facebook så misbruker ikke en gang Ravi ordet «troll» for å beskrive hva som hadde skjedd.

En ting jeg aldri helt har forstått er hvordan enkelte folk har greid å få ordet «troll» til å bety alle de ikke liker meningene til.

Tor-Erik er bare en forbanna fyr som gikk litt over grensa. Han ble anonymisert og alle kunne se resultatet av kontakte Ravi med slikt. Reaksjonen er ikke blåst utover proporsjoner. Ingen skal få sparken. Ingen får besøk på døra. Alt har skjedd på Facebook, og får neppe konsekvenser utover Facebook. Ravi får sove i natt, og skal ikke gå til søksmål. Tor-Erik har ikke ødelagt livet hans (Ravis og sitt eget).

Det eneste som er litt skuffende var at VG tydeligvis vet hvem Tor-Erik er, og hadde prøvd å kontakte ham. Ravi må ha gitt dem den informasjonen. På den annen side er det kanskje greit at Tor-Erik får muligheten til å svare, hvis han ønsker legge til noe?

Det overraskende er at jeg faktisk ikke ble irritert av å lese en netthets-sak, for jeg liker ikke en gang artisten Ravi. Med tanke på at han neppe ba VG skrive om dette, så synes jeg det var forfriskende å lese om netthets uten altfor mye sutring og krisemaksimering. Det står respekt av å ta diskusjonen selv, og å vise folk hva som har skjedd. Da uten å henge ut en person som neppe er hverken edru eller medievant.

Hatten av for Ravi. Porsgrunns Øystein Beyer (Ap) har noe å lære av ham. Dagbladets Asle Hansen har noe å lære av Thomas Talseth som tok kontakt med en «ekspert på sosiale medier», for hun visste sånn halvveis hva et troll er. Og det er ikke en litt sint og brautende mann med et friskt vokabular.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.