Idylliske Stockholm. (Foto: Holger Ellgaard)

Et lite poeng om Stockholm

I det siste har media rapportert om seksuelle overgrep mot svenske småjenter, begått av mindreårige flyktningebarn. Politimenn i Stockholm meldte nylig at de føler seg maktesløse overfor bandene av mindreårige, nordafrikanske kriminelle.

Og så kom reaksjonen. Nå skal svenske nynazister og fotballpøbler ha tatt turen ned til sentralbanestasjonen i Stockholm for å «rydde opp». Dette betyr antakeligvis at de går til angrep på personer som ser utenlandske ut, og det er blitt bekreftet av øyevitner.

Enkelte vil nå hevde at drivkraften bak angrepene kommer fra medias beskrivelser av kriminelle tilstander, hvor etnisiteten til gjerningspersonene har blitt en del av historien. Det blir ganske ensporet. Problemet er heller at mindreårige kriminelle fra fjerne verdensdeler har kunnet operere fritt i Sverige. Der er hovedgrunnen til at folk blir forbanna.

For ikke snakke om medias behandling av migrasjonspolitikk. Det later til å ha vært en total mangel av kritisk gangsyn. Er virkelig alle barna på dette bildet under 18 år?

Hvis media ønsker å finne syndebukker for borgerkrigslignende tilstander i sentrum av Stockholm, så kan de bare se i speilet. Nå ser vi symptomene av flere år med unnlatenhet og partiske gjengivelser av sannheten. Hvis løsningen blir å bedrive mer holdningsarbeid så har media misforstått rollen sin.

At svenske myndigheter og medier har bedrevet holdningsarbeid fremfor journalisme har forresten vært kjent lenge. Og det så ut til å fungere en stund, men jeg tror ikke det kommer til holde i lengden. Den direkte idiotiske innvandringspolitikken som har blitt ført har vært en ren gavepakke til ekstremister. Og da snakker jeg ikke om Sverigedemokratene som er et helt legitimt, demokratisk parti. At svenske medier ikke har forstått jobben sin har også tært på troverdigheten, og media bør være troverdige. Når ekstremblogger gir mer sannferdige gjengivelser enn SVT, da har Sverige et problem.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.