Hvorfor viser de ikke bare ørefiken?

Aftonbladet i Sverige har gjort mye for å spre historien om at knivmorderen ble mobbet. Sentralt i denne versjonen står en filmsnutt på sosiale medier, hvor drapsofferet visstnok har slått og sparket knivmorderen.

– En film från händelsen spreds efteråt bland eleverna, bland annat via Snapchat. I filmen syns hur 14-åringen blir slagen och sparkad och sedan flyr, skriver Aftonbladet. Tidligere har de skrevet om at faren tok sønnen med til sykehuset.

Det høres veldig brutalt ut. Det er derfor rart at de ikke bare legger ut videoen som viser overgrepet. Hovedgrunnen til dette er nok at videoen bare viser en ørefik. Det virker som om hendelsesforløpet sammenfaller med det som allerede har blitt sagt av medelevene til Arminas. Han gikk bort til den 14-årige syreren for å ta en alvorsprat med ham. Ga ham et lite klask på kinnet med åpen hånd. Riktignok sparket Arminas Pileckas også etter ham, men traff ikke. Så løpte Ahmed av sted med Arminas etter, men faren til knivmorderen nevner ikke noe om at sønnen ble slått noe ytterligere enn hva vi ser i videoen.

Etter å ha sett opptrinnet skjønner jeg ikke hva de gjorde på sykeuset. Jeg tviler på at sykehuset kunne gjøre så mye annet enn å diagnostisere en skadet ære på den lille syreren. Å ta dette til et sykehus minner meg litt om Bo Nielsens legendariske filming.

Når Aftonbladet sier at familien til Arminas ikke ville snakke med dem i mobbesaken, så virker det jo rart at familien delte historien sin med litauisk media. Og den versjonen sammenfalt, ut ifra det jeg kan forstå på Google Translate, med hva jeg tidligere skrev om saken.

Dere kan se videoen her. Bruk gjerne Google Translate på de arabiske kommentarene. Den generelle oppfatningen blant det arabiske kommentarfelt-folket er visst at Arminas selvsagt fortjente å dø etter dette.

Videoen er enn så lenge også på Youtube.

Ettersom den allerede ligger fritt tilgjengelig på nettet så gidder jeg ikke laste den opp selv. Men her kan dere se hendelsesforløpet her med bilder.

Arminas peker spørrende mot noe bak kamera.

Arminas peker spørrende mot noe bak kamera.

snap2

Ahmed ser bortover.

snap3

Ahmed får et klask med åpen hånd.

snap4

Han tar seg mot kinnet.

snap5

Et hundredels sekund etterpå spretter Ahmed opp mot Arminas.

snap6

Litt knuffing skjer bak ryggen til en tilskuer, og Arminas sparker etter Ahmed som står langt unna.

snap7

Deretter løper Ahmed mens Arminas følger etter. Her slutter videoen.

Hvorfor kunne ikke Aftonbladet bare laste opp denne videoen? Var den ikke voldelig nok? Eller viser den egentlig at Arminas ble drept på grunn av en bagatell?

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.
  • Arminas pekte på noen jenter Ahmed hadde plaget før han ga han en ørefik. -Visstnok, vel å merke.