Skjermdump fra Facebook.

Mobbet knivmorder var sterkt mislikt

Norsk presse har valgt å lene seg til en artikkel fra Aftonbladet hvor drapsofferet Arminas Pileckas males som en mobber. Jeg synes det er verdt å påpeke at denne artikkelen blir kritisert på drapsofferets minneside.

Personen bak minnesiden på Facebook har hele tiden fastholdt at 15-åringen Arminas forsvarte ei jente som ble angrepet av den 14-årige knivmorderen. Det virker det som om Arminas ble bedt om å hjelpe ei jente som ble trakassert av 14-åringen. Knivmorderen var nyankommet til Sverige fra Midtøsten, og skal ha vært plagsom for mange av jentene på Göingeskolen i Broby.

Naturlig nok skal de fleste jentene på skolen ha følt frykt for 14-åringen, og det kan godt tenkes at han ble fryst ut av skolemiljøet. Han ble nok neppe invitert til bursdagsfester.

Omstendighetene førte til at 14-åringen på et tidspunkt slo ei jente i magen. Dette skal igjen ha ført til at Arminas senere skal ha gitt 14-åringen en ørefik, og dette kan ha blitt filmet og lastet opp til snapchat. Denne hendelsen gjorde at faren til drapsmannen tok med sønnen til sykehuset, men hverken skoleledelsen eller politiet skal ha fattet noen interesse for overgrepet.

fbtjejen

Dette var opptakten til at 14-åringen tok med seg en kniv til skolen. Mens Arminas lå og halvsov på en benk med øreplugger, så hogget 14-åringen ham med stikkvåpenet. Hvorpå Arminas senere døde av skadene på sykehus.

Jeg har selvsagt ikke sjekket om handlingsforløpet stemmer ved å kontakte ungdommene på skolen, men dette er bildet som tegnes av opptil flere forskjellige kilder på nettet. Hadde jeg hatt betalt for å skrive saken, så ville jeg definitivt gjort mer for å finne ut av dette. Fremfor å skrive en enkilde sak som Aftonbladet gjorde.

Hendelsen brukes selvsagt politisk av innvandringsmotstandere, på samme måte som fjorårets Trollhättan-drap ble brukt av de politisk korrekte. En slik hendelse viser oss at noe er feil med samfunnet i Sverige. Diskusjonen etterpå blir visst hva som er feil.

Jeg synes det er viktig å få frem at hele tragedien ikke ligner utfallet av en mobbe-sak. Det kan godt tenkes at drapsofferet ikke var noen mønsterelev, men ut fra det jeg har lest virker det ikke helt som om drapsmannen har vært vært et uskyldig offer som forsvarte seg. Nå fremkommer det også at 14-åringen besøkte nettsteder for å lære hvordan man dreper i forkant av hendelsen.

ahmad2

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.