For få måneder siden ønsket Köln flyktningene velkommen på sentralbanestasjonen. (Foto: Eduard Hert)

Kvinner ranet og trakasserte av en horde arabiske menn

Köln har lenge vært et av Tysklands utstillingsvinduer for multikultur. Nyttårsaften kunne folk på sentralbanestasjonen i Köln se konturene av en feilslått innvandringspolitikk. Hittil har politiet registrert 15 seksuelle overgrep og 60 tyverier.

Gjerningsmennene beskrives å være av nordafrikansk eller arabisk utseende, og skal være i alderen 15-35 år. Mennene skal ha omringet ofrene sine i større grupper.  Ifølge Kölner Stadt-Anzeiger melder politiet at så mange som 1000 menn kan ha deltatt i folkemassen som angrep, ranet og antastet kvinner i området ved togstasjonen.

Bråket startet tidlig på kvelden, da en stor gruppe menn oppførte seg aggressivt. De skal ha kastet  fyrverkeri mot folk. Senere skal bråkmakerne ha blitt enda mer mannsterke og politiet besluttet stenge av hele området for å unngå opptøyer.

Kvinnene skal ha blitt frastjålet lommebøker og mobiltelefoner. Og noen av ranene utviklet seg til seksuelle overgrep i form av massiv grafsing. Muligens også voldtekt. Rapporter om seksuelle overgrep og ran skal ikke ha kommet til politiet før senere, da kvinnene selv anmeldte dette på politistasjonen. En politikvinne skal også være blant ofrene. Hittil er 60 tyverier, 15 seksuelle overgrep og 80 skadde registrert. Politiet forventer flere anmeldelser og mørketall.

Politiet og vektere på stedet skal ha blitt overrumplet av hele situasjonen. Ingen arrestasjoner ble gjort på nyttårsaften, antakeligvis fryktet de å bli overmannet av den aggressive folkemassen.  To gjerningsmenn sitter nå i arrest for tyveri.

«Vi er veldig overrasket over handlingene. Dette overgår alt vi har opplevd fra tidligere nyttårsaftener. Vi har aldri sett noe lignende i Köln eller andre nærliggende byer.» Sier Michael Temme, leder for politiets sikkerhetsgruppe til Kölner Stadt-Anzeiger.

Hendelsen er så ekstraordinær at politipresident i Köln, Wolfgang Albers, holdt en pressekonferanse på rundt en time om saken. Hittil har jeg ikke sett noe i norske medier om saken, men Dagbladet har visst fått med seg at en jente på to ble skutt av en lekekamerat i USA.

Saken ble skrevet og publisert litt etter midnatt den 05.01.2016. Senere på morgenen begynte norske medier å omtale det som hadde skjedd.

Lignende hendelser har også funnet sted i Hamburg og i Stuttgart, men med mindre omfang enn i Köln.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.
  • Jon H W Andersen

    Kvinner i Oslo er også blitt omringet og befølt av guttegjenger om natten.