Her er mannen som tror at norske stønader ikke blir utbetalt til alle verdens borgere bare fordi Siv Jensen liker å være kjip. (Foto: Jarle Vines)

Årets Ånnas 2015

Ånnas er et rogalandsk uttrykk, og derfor forsøker jeg alltid å finne noen med tilknytning til dette distriktet. Det må likevel være en som har utmerket seg som ånnas i riksmedia. Med årets migrantstrøm som bakteppe så føler jeg den verdige vinneren er Dr. Per Fugelli. Han får også tittelen på vegne av mange likesinnede Twitter-brukere.

Jeg var en gang på en biltur med den fem år gamle kusina mi. Fra baksetet hadde hun løsningen på dette ulykker på veiene: Jeg forstår ikke hvorfor folk krasjer, for de burde jo bare passe bedre på!

Det høres jo sikkert ut som en løsning. Essensen kan en vel ikke diskutere mot, for det ville sikkert være flott hvis alle passet bedre på. Løsningen mangler likevel forankring i virkeligheten, og ville være helt uinteressant i en debatt om trafikksikkerhet. Hadde vi sagt til kusinen min at hun manglet innsikt om virkeligheten, så ville hun begynt å gråte og kalt oss dumminger.

Per Fugelli befinner seg i samme kategori når det gjelder innvandringsspørsmål, og det er trist for dette er yndlingstemaet hans.  Jeg har faktisk aldri sett at denne mannen har tilført det offentlige ordskiftet noe av verdi, og det er faktisk en ganske god prestasjon. Selv outrerte venstreskruer som Frithjof Jacobsen og Marie Simonsen greier innimellom å treffe en innertier.

For få år siden tok Per Fugelli til orde for at Norge skulle ta imot 50 000 romfolk. Dette har vi plass til, mente han. For å kvele motforestillinger skulle denne masseinnvandringen være et «22. juli monument». Da inneforstått at alle som er uenige sikkert støtter opp om Anders Behring Breivik. Logikken bak dette var visst at hans eget forslag er veldig raust, mens Anders Behring Breivik (som aldri har kommet med noen offentlige uttalelser om romfolk) er det motsatte av raus. Breivik hater sikkert romfolk for de er jo brune i huden som muslimer, tror Fugelli.

En tekst av Per Fugelli er som oftest basert i politisk korrekte forestillinger om lidelse og ofre. De han angriper er bare kjipe fordi de liker å være kjipe, ikke fordi det finnes noe belegg for å ha de kjipe holdningene han misliker. Siden ingenting underbygges av noen logiske argumenter, hviler alltid påstandene hans på autoriteten det visstnok gir å være professor.

Hitlingen sitter løst. I selvsamme tekst som han ønsket 50 000 romfolk velkommen trekker han linjene fra passasjertog mot Romania til kvegvogner mot Auschwitz. Til tross for at Romania ikke er noen dødsleir. Han ser med andre ord det han vil se, og utelater alt som ikke helt passer inn. Fugelli er veldig populær blant norske twitter-brukere, som ofte består av venstreorienterte fjortisser.

Per Fugelli er neppe dumsnill. Han er kommer fra den åndelige eliten rundt Stavanger Aftenblad hvor en bare ønsker skape en moralsk høygrunn en kan fordømme alle fra. Dette er arven fra Alexander Kielland, tror de selv. Hvis Per Fugelli og Sven Egil Omdal havner på singelmarkedet kan det godt tenkes at de blir likekjønnede ektefolk, bare for å irritere freppere de mistenker for å hate bakstikkere.

Per Fugelli sitter i leiligheten sin og fantaserer om «motmakt». Han tror at han skal holde hender med homofile og barn av regnbuen, mens de danser uti gatene i opposisjon mot Siv Jensen. Så rister han oppgitt på hodet når det viser seg de importerte allierte ikke liker homofili eller kvinnesak.

I sommer fikk han endelig se immigrasjonspolitikken han ønsket seg. I alle fall helt til massene nådde grensene våre, for da skiftet stemningen for hele prosjektet. Det vanlige mennesket , som Per Fuggeli mener han er forelsket i, ble ikke grepet av beskyttelsestrang overfor unge menn som reiste gjennom et dusin fredelige land for å få norske velferdsgoder. Storkaren Petter Stordalen, som i begynnelsen «tenkte med hjertet», ga et par gratis overnattingsdøgn til flyktningene han lovte å ta seg av. Så reiste han heller til Dubai med kona.

I et forsøk på å virke relevant for flyktningedebatten så takket Per Fugelli Fremskrittspartiet for å minne oss på om at et land behøver grenser. Rosen ble etterpå balansert med en tirade om hvordan Frp visstnok har spredt fremmedfrykt, uten at dette momentet ble konkretisert. Merkelig nok glemte professoren også å trekke noen linjer til 1930-årene.

Dette er ikke hele grunnen til at han blir erklært Årets Ånnas 2015. Her er den lille detaljen som fikk meg til å le så jeg nesten brakk ribbeina. Disse skrekkelige frepperne leste «takken» for å påpeke at Norge ikke kan ta imot et grenseløst antall innvandrere. Uttalelsene hans ble endog referert til, og det uten at hovedfokuset ble lagt mot skvalderet om fremmedfrykt og menneskeforakt. Det godtok ikke Fugelli.

De hadde altså bare hentet et budskap fra noe han sa, uten å nyansere det akkurat slik Per Fugelli vil? Det er vel det samme som Per Fugelli har gjort mot andre i alle år? En togvogn med romfolk på vei til hjemstedet i Romania blir jo til folkemord i hans øyne. «En finger og en knyttneve til Frp» er antakeligvis Per Fugelli sin ypperste oppvisning av selvglorifisering og manglende selvinnsikt. En mann som alltid hører det han vil høre, liker ikke at andre gjør det.

Fugelli opptrådte også i Trygdekontoret. Overfor Dan Park så uttalte han et ønske om at så mange som mulig burde fortelle den svenske kunstneren at det han holder på med er ubegavet. Mobbing er helt greit hvis hensikten er god? Da får vel det samme gjelde for Per Fugelli? Hvis det ikke allerede er klart, så mener jeg at Per Fugelli er totalt ubegavet. Et bevis på hvor liten verdi en doktorgrad har. Kort og godt er han en skikkelig ånnas. Gratulerer med prisen, Per.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.