Det skulle være 6 episoder, men endte opp som 5. (Skjermdump fra tv2.no)

Hvor tok Bragstads «hater» veien?

Haterne på tv2.no skulle ta for seg netthaterne til seks norske «kjendiser». Nå har de blitt til fem. Hvor ble det av episoden til Erlend Elias Bragstad? Han sto utenfor døren til en kvinne mens han klandret henne for å såre homofile.

Som homofil fjolle har visst stylisten Bragstad mottatt mye hets på nettet. Via googling fant jeg ut at han ville en lærer skulle miste jobben, fordi denne læreren ikke viste nok entusiasme over at Bragstad kom til skolen for å holde sex-foredrag.

Det var neppe denne hateren som skulle konfronteres, for det virket som om TV 2 bare gadd å dra til facebook-bøllene på Østlandet.

Da jeg tidligere skrev om serien Haterne, så mente jeg de holdt seg rimelig godt innenfor presseetikken. Det så ut som om de hadde en slags intervjuavtale med den såkalte netthateren, og vedkommende var forberedt på hva de ville snakke om.

Omtrentlig samme dag som jeg publiserte bloggsaken kom episoden med Olav Harald Ulstein (Frp), og den episoden stod på et veldig vaklende presseetisk grunnlag.

For å bruke de virkemidlene som TV 2 benyttet seg av, så burde de ha noe mer interessant å avdekke enn at en mann ble provosert av oppførselen til en reality-deltaker. Dette var en sak jeg tror TV 2 ville blitt felt for hvis det gikk til PFU.

Denne kvinnen fikk et besøk av Bragstad og TV 2. (Skjermdump fra tv2.no)

Denne kvinnen fikk et besøk av Bragstad og TV 2. (Skjermdump fra tv2.no)

De tidligste episodene gjorde i introen bruk av et klipp med Erlend Elias Bragstod som anklagde en usladdet kvinne for å såre ham og veldig mange homofile. Det så ut som at TV 2 stod utenfor huset hennes. Ut fra metodene de brukte i Ulstein-episoden kan det tenkes at de prøvde seg på et journalistisk bakholdsangrep.

Dette skulle åpenbart være en episode, men den kom aldri på nett.

Hva skjedde egentlig? Fikk TV 2 en klage, og besluttet å fjerne hele episoden? Jeg rettet (riktignok bare over facebook) en henvendelse til både programlederen og til Bragstad selv, men har hittil ikke fått noe svar.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.