Illustrasjonsbilde. (Foto: Volker06)

Steinkastende flyktningebarn angriper skolebarn

Mange barn tør ikke lenger gå hjem fra skolen i den østerrikske byen Lilienfeld. Flyktningebarn terroriserer de innfødte barna, melder avisa NÖN.

– Jeg har ikke noe mot flyktninger. Men det som utspiller seg nå er galskap. Mange barn, blant annet min sønn, blir regelrett terrorisert av flyktningebarn. Sist gang kastet de stein etter barnet mitt, skildrer en fortvilet mor i et brev til avisa.

Denne moren og flere andre foreldre vurderer nå ta barna sine ut fra skolen.

Skoleadministrasjonen sier at skoleveien ikke ligger under deres ansvarsområde, og mener at de ikke har sett noen konflikter mellom nasjoner på skolens område.

– Hos oss står barna i sentrum, legger skoledirektør Eva Holzer til.

Byens borgermester, Herbert Schrittwieser (ÖVP), tar derimot problemet på alvor. Han ønsker oppklaring i saken. Borgermesteren har sendt ut et brev til foreldrene for tre av de problemskapende flyktningebarna. Brevet beskriver den dårlige oppførselen til barna deres, og inviterer til et møte.

– Hvis disse barna har som hensikt å bedrive krig, så har de kommet til feil land,  sier Schrittwieser. Han har også sendt en kopi av brevet til Fremmedpolitiet.

Han mener at det er foreldrenes ansvar å sørge for at barna tilpasser forholdene i Østerrike. Han engasjerer seg sterkt i saken fordi han mener at flyktningebarna kan bli en fremtidig byrde for rettssystemet, hvis de ikke får litt veiledning i ung alder.

Driftssjefen på flyktningehjemmet, Herbert Eder, mener at det ikke bare oppstår konflikter mellom flyktningebarn og østerrikere, men også mellom østerrikske barn seg imellom.

– Men oppdager vi noen problemer, skal vi selvsagt ta oss av det, sier han. Han legger til at de kan stille spesialpedagoger til disposisjon.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.