En demonstrasjon mot Pegida i Berlin. Fra januar i år. (Foto: Dirk Ingo Franke)

Pegida-tilhenger hardt skadd

Rundt 20 000 mennesker møtte opp i Dresden for å markere årsdagen til Pegida-demonstrasjonenes oppstart. Motdemonstrasjoner trakk rundt 14 000. En Pegida-tilhenger ble sterkt skadd av motdemonstranter, det melder n-tv.

Politiet bekrefter at Pegida-tilhengeren ble slått med en jernstang. Det har også forekommet steinkasting og skyting av fyrverkeri mellom demonstrantene. Det kan bli kritisk når personer fra begge leire skal hjemover, og kanskje skal dele busser og annen kollektivtrafikk.

Etter at flyktningestrømmen tiltok i sommer har Pegida-markeringene tiltrukket seg stadig flere tilhengere.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.