Bodo Ramelow (Die Linke) avfeier hemmelighold, og benekter etterpå kjennskap til e-posten. (Foto: Tasigrafie)

Skulle tysk politi fortie asylkrim?

I den tyske delstaten Thüringen har politikere tilbakevist påstander om at politiet fortier kriminalitet i asylmottak. Nå offentliggjør den tyske avisa Freie Wort en intern e-post fra politiet som styrker mistanken om fortielse.

Politiet i Thüringen har bekreftet at e-posten er ekte, og at den ble sendt i februar. Instruksene fra e-posten er at politiet ikke aktivt skal lage pressemeldinger om mindre saker, og bare svare på eventuelle henvendelser fra media. Selv skulle de kun skrive om større hendelser som masseslagsmål og branner via politiets egne pressetjenester.

Thüringens ministerpresident Bodo Ramelow, fra det venstreorienterte partiet Die Linke, har tidligere kalt beskyldninger om hemmelighold en myte. Nå stiller delstatsregjeringen seg uforstående til ordlyden av e-posten, og mener de ikke har blitt informert om praksisen.

Politiet påstår selv at ordlyden i e-posten har blitt misforstått, og at skrivet kan ha vært klønete formulert. Visstnok var bare e-posten et forsøk på å rettlede ansatte. Hovedbudskapet var ikke at kriminalitet fra asylmottak skulle forties, men at rapportering hefra skulle foregå innenfor samme praksis og lovverk som utenfor asylmottakene. Det skriver Thüringer Allgemeine.

Men skulle noen ønske å fortie kriminalitet fra asylmottak, så ga i alle fall den interne e-posten spillerom til det.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.