Godhet eller godfjott? (Foto: Mark Ledingham, Tromsø kommune)

Jens Johan Hjort (H) ville sprøytestikke nigerianer

Store deler av nyhetsdøgnet har gått med til Jens Johan Hjort (H) sitt oppgjør med norsk asylpolitikk. Ikke bare har Norge hjemsendt en ulovlig immigrant, men de har også nektet å gi ham en malariavaksine som neppe er godkjent av norsk helsevesen.

Chuksonyedika «Chuks» Agbakwue er en nigeriansk statsborger som har bodd ulovlig i Norge gjennom flere år, og han har nå samboer og barn her. Så ble han deportert, fordi han som sagt oppholdt seg ulovlig i landet. En del lokale helter i Tromsø har engasjert seg i saken, deriblant den tidligere ordføreren Jens Johan Hjort.

– Da «Chuks» fikk beskjed om at han skulle bli sendt til Nigeria, fortalte han at han trengte malariavaksine, fordi den ikke var resistent lenger. Det ble han nektet. Når han da kom til Nigeria, ble han veldig syk. Jeg snakket med «Chuks» i går, og han har fått malaria. Det kunne blitt fatalt. Da ville norske myndighetene hatt et uaktsomt drap på samvittigheten, sa Jens Johan Hjort på Dagsnytt atten.

Her er problemet med påstanden: Verden hadde ingen malariavaksiner før i sommer. Da ble en relativt ineffektiv vaksine introdusert. De har ikke ambisjoner om at vaksinen skal fjerne malaria, bare at færre barn skal rammes av sykdommen.

Det er derfor usannsynlig at «Chuks» noensinne har vært vaksinert mot malaria.

Jeg skal ikke ta stilling om mannen burde få blitt i landet, men jeg synes Jens Johan Hjort gjør saken sin en bjørnetjeneste ved å spre usannheter om en malariavaksine. Det styrker kanskje bare bildet av en lystløgner som ønsker opphold i Norge.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.