(Foto: Twitter)

#IstandwithBaharMustafa, dessverre.

Når hatprat-lovene rammer andre enn hvite menn var det plutselig ikke så gøy lengre. Bahar Mustafa skrev #killallwhitemen på Twitter, og nå behandles hun som andre hatpratere.

Det var sursøtt å se at det engelske politiet tok tak i denne saken. Surt fordi jeg ikke støtter dette lovverket. Søtt fordi Bahar Mustafa sikkert støtter det selsamme lovverket som rammer henne. Hvis hun blir dømt på lik linje med andre «rasister» blir kanskje disse idiotene litt mindre kåte på å angripe ytringsfriheten. Hittil har de levd i troen på at «ytringsansvar» bare gjelder alle andre enn dem selv.

For de som ikke kjenner til Bahar Mustafa arbeider hun som «diversity officer» i en studentorganisasjon ved utdanningsinstitusjonen Goldsmiths i London. Hun havnet i media etter at hun ba menn og hvite holde seg vekke fra et mangfoldsarrangement.

Hun mente senere at hun ikke var i en posisjon til å undertrykke noen når hun er «minoritetskvinne», og derfor var visst ikke utsagnene hennes diskriminerende. Fordi hun visstnok mangler makt i storsamfunnet. En nynazist kunne hevdet akkurat det samme: Siden han ikke har noen politisk makt i samfunnet er ikke uttalelsene hans diskriminerende overfor noen.

Etterpå skrev hun en tweet hvor det stod #KillAllWhiteMen. Denne slettet hun senere, og sa at noen hadde truet med å voldta henne. Akkurat hva sammenhengen var tror jeg ikke fremstod som veldig klart.

Virker jo som en person som er åpen overfor alle mennesker. (Foto: Twitter)

Virker som en åpen person som godtar alle mennesker. (Foto: Twitter)

Altså, jeg gjentar: En person som arbeider med mangfold ville eksludere folk fra et arrangement på grunn av kjønn og hudfarge. Etterpå skrev hun en tweet som tok til orde for å drepe hvite menn.

Goldsmiths ønsket ikke ta stilling til om hun skulle fjernes fra stillingen sin, for hun arbeider i en studentorganisasjon hvor hun ble valgt inn. Hun er heller ikke en student, for hun er en snart 30 år gammel uteksaminert kvinne som liker å henge med andre raddiser i den nevnte studentorganisasjonen.

Nå har altså storsamfunnet trådt inn for å straffe rasismen hennes. Det er ikke mye å diskutere. Å si at en gruppe mennesker skal drepes på grunn rase og kjønn er rasistisk, kjønnsdiskriminerende og truende. Hvis du ønsker lovverk mot hatprat, så er saken veldig klar: Da ønsker du henne straffet.

Jeg vil derimot ikke at det engelske rettsvesenet skal krumme et hår på det forskrudde hodet hennes. Bahar Mustafa er en jævla idiot, men jeg synes ikke hun er kriminell.

Men hun bør ikke få beholde stillingen sin. Det sjokkerer dere vel etter at jeg forsvarte frepperen med facebook-konto?

En ting er fjaset som hun skrev på fritiden. Det var faktisk rimelig uinteressant. Men når en person som har mangfold som arbeidsfelt utelukker grupper ut fra rase og kjønn blir det rimelig outrert. Det er faktisk direkte meningsløst å ha en slik person ansatt i denne stillingen. Hun har sikkert vært med på å forme skolens regler om oppførsel, som hun deretter har brutt. Det hadde vært som om noen ved LLH hadde ansatt Tore Tvedt eller Arfan Bhatti som talsmann.

Siden ingenting skjedde med henne skrev jeg under på et opprop fra change.org om at universitetet bør kaste henne ut. Jeg var uenig i at politiet skulle kobles inn, men som sagt, Bahar Mustafa støtter helt sikkert lovene som rammer henne.

Det blir kjempeartig hvis mangfoldsekspertisen ved Goldsmiths dømmes for hets mot folkegruppe.

Men jeg synes ikke disse lovene har noen plass hverken i Storbritannia eller Norge. Så jeg håper hun blir frikjent, og åpner opp for at flere briter kan hatprate uforstyrret i SoMe. #IstandwithBaharMustafa selv om jeg slett ikke vil.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.