Gjestfrie lærere i Berlin

I det siste har jeg fulgt med på den tyske flyktningedebatten for å se hva vi kan forvente oss mer av i Norge. Blant de triste historiene om voldtekter og ran fant jeg en solskinnshistorie som fikk meg til å smile.

En katolsk skole i Berlin skulle avholde en årlig sommerfest. Helt spontant hadde ledelsen ved skolen besluttet seg for å invitere nyankomne asylsøkere ved et nærliggende flyktningehjem. Noen av skolens eldre elever ble sendt for å hente de som ville komme på festen.

Opplevelsen kan neppe ha vært utelukkende positiv. I ettertid har skolen måtte sende ut et brev til foreldre, som forklarer at skolens ansatte selv er sjokkerte over hva som skjedde: En rekke gjenstander har forsvunnet. Foreldrene bes ta kontakt hvis barna savner eiendeler.

Skolen mener det likevel er viktig å se på de positive sidene ved festen, og ikke hefte seg ved det mindre hyggelige som skjedde. De skal se på erfaringene fra årets sommerfest, og anstrenge seg for å gjøre neste års tilstelning bedre. Så gjenstår det å se hvem som blir invitert til den.

Elternbrief

Brevet som skolen sendte foreldrene.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.