En eklere hverdag. Av et ekkelt menneske. (Skjermdump fra omtalt facebookside.)

Svein Vathne inntar #offerrollen?

I dag fikk jeg en e-post fra Svein Vathne. Mannen som ustanselig skriver usakligheter på sosiale medier likte visst ikke å bli omtalt på bloggen min.

Jeg nevnte Vathne i et tidligere blogginnlegg der jeg skrev om politimannen Stein-Robin Kleven Bergh. Poenget mitt var bare at ingen hadde brydd seg om Berghs facebook-innlegg hvis det ikke var skrevet av politimannen som kalte Stoltenberg et krapyl. Enkelte andre innenfor det offentlige har carte blanche til å tulle så mye de vil.

Rundt klokken 13:39 fikk jeg en forespørsel sendt fra en hotmail-bruker. Vedkommende påstår han er Svein Vathne. Jeg tror nok det stemmer, for når jeg søkte opp adressen i facebook fikk jeg opp Vathne si side.

For de som ikke kjenner til Vathne er han en tidligere SV-politiker som meldte seg ut i protest når de begynte å samarbeide med Fremskrittspartiet i Sandnes. Han er også mannen bak Real Frp som er å finne i sosiale medier. Han arbeider til daglig ved Vågen videregående skole.

Vathne skrev følgende: «Hei.

Fant et blogginnlegg der du hadde omtalt meg.

Hvilket belegg har du for påstandene om at jeg bruker deler av arbeidsdagen min på hets? Og hva legger du i begrepet hets?

Mvh, Svein Vathne»

Jeg antar Vathne ikke har noe imot at jeg gjengir henvendelsen hans.

Hvilket belegg har jeg for påstanden om at han bruker deler av arbeidsdagen sin på hets? Jeg følger mannen på Twitter, og jeg synes ofte det dukker opp «vittigheter» gjennom det en normalt vil anse som kontortiden.

Jeg tok en rask kikk på facebook, og allerede i dag har han publisert innlegg i det jeg vil anta er arbeidstiden hans.

rfrp1

rfrp2

Slik har det forresten også vært gjennom hele uka.

rfrp3

rfrp4

rfrp5

rfrp6

 

Det kan hende han har lange matpauser eller sitter hjemme med influensa. Hva vet jeg? Jeg bryr meg ikke nok om Svein Vathne sitt liv til å sjekke. Jeg innrømmer at jeg ikke har overvåket ham. Men har jeg grunnlag til å anta at satireprosjektet spiser litt av arbeidstiden hans? Ja, jeg vil si det.

Så over til det neste spørsmålet, hva legger jeg i begrepet «hets»? Vel, la oss se hva ordboka sier om dette her.

hets m1 (fra ty. av hetzen ‘jage, forfølge’) ondsinnet og usaklig agitasjon rettet mot noen, forfølgelseskampanje

Hvis man tar bilde av et råttent eple og skriver «satire» som bare handler om å latterliggjøre personer fra et politisk parti en ikke liker, hva kaller en det? Tror nok gjerne det passer inn under hets.

Ikke særlig god hets, men hets endog. Et skudd er et skudd, selv om det ikke treffer. Det han skriver er like fullt beskyttet av ytringsfriheten. 90% av «satiren» går vel inn i å resirkulere #offerrollen, åh så meeeeeegateit, hørr hørr fremmedfrykt, #knebling og 8 år!!!

Med det sagt, så må ikke Vathne misforstå meg. Jeg liker veldig godt Real Frp. Det er en fin lakmustest for seriøsitet. Se for eksempel på Marcela Molina. Hun gikk til søksmål mot en person som hadde kalt henne frastøtende. Hva slags troverdighet har dette mennesket når hun også er en ivrig tilhenger av Real Frp?

molinahets

Jada, jeg vet Anundsen ble beskrevet som en bauta. Men denne tweeten gir inntrykk av å gå på utseende. Og Molina kunne ikke holde seg god nok til å la være å spre denne «morsomme satiren»?

Jeg håper dette besvarte spørsmålene til Svein Vathne. Og for de som mener jeg kaster stein i glasshus, så kan jeg tidvis også skrive tekster som oppleves hetsende. Er litt usikker på om jeg hadde giddet kontakte dem som mener at bloggen min er hetsende. Men pytt, pytt.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.
  • Kassandra

    Ekkel fyr. Han hengte meg og min lokalpolitikervenn ut på The Real FrP – siden, og fjernet ikke noen kommentarer på innlegget, med at vi skulle hatt juling osv

  • Pingback: Anyway, Svein Vathne-sagaen fortsetter()