Femåringer som ser actionfilmer rundt midnatt. Det kan være fali det.

NRK sin krig mot egne seere

La du merke til aldersmerkinga i går? TV Norge har ødelagt fjernsynsbildene sine i flere uker med aldersmerking. Nå velger NRK samme linje.

Se oppe til venstre på fjernsynet. Der vil det stå en liten firkant som forteller deg om du er gammel nok til å se på. Dette er på grunn av en ny lov som trådte i kraft denne sommeren. Fjernsynskanalene er likevel IKKE NØDT til å ha aldersmerkinga kontinuerlig på skjermen.

Jeg sendte en e-post til Medietilsynet, og en av rådgiverne svarte: «Alternativt kan fjernsynskanalene informere om aldersgrensen muntlig før programmet starter.»

Dette betyr at NRK slipper å ødelegge bildet sitt gjennom HELE sendinga ved å lage en plakat med aldersmerkinga og lese opp: «Dette programmet har aldersgrense X år». De ville kanskje måtte fjerne et par sekunder av den endeløse egenreklamen de sender mellom programmene. Ville noen savnet det? Ikke jeg. Savner noen fjernsynsbildet uten den stygge aldersmerkinga? Ja, jeg gjør det.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.