Beklager VG, det er fremdeles lov å mislike Hadia Tajik. Selv om hun er muslim, kvinnelig og svartsmusket. (Foto Tore Sætre)

Politimann misliker Hadia Tajik

Når du driver med politikk vil enkelte mislike deg og standpunktene dine. Sånn er det bare. Skal en politimann få lov til å ha folkelige meninger om en politiker? Media er litt usikre på om det går an, og overvåker derfor facebook-kontoen til Stein-Robin Kleven Bergh.

«Sånne sitter på Stortinget – selvsagt for AP. La oss hylle terrorister! Er ho tilhenger av ABB også?» Skriver Stein-Robin Kleven Bergh på facebook. Hadia Tajik (Ap) sa hun er kritisk til å straffe hylling av terrorisme, og det har visst skapt litt bølger.

Jeg er enig med Tajik i disse ytringene ikke bør straffes. Men ytringene til Bergh er heller ikke spesielt oppsiktsvekkende. Hva er det som gjør dem interessante nok til at at VG skriver ei sak på nesten 1000 ord, og minst fire andre riksmedier har slengt seg på det her? Dagbladet. Aftenposten. TV 2. P 4. Ja, han er en politimann, men mange i offentlige stillinger skriver dumheter.

Svein Vathne som er avdelingsleder på Vågen videregående skole bruker delvis arbeidsdagen sin på å hetse folk i politikken. Da under pseudonymet Real_Frp. Ingen har tilsynelatende noe imot det. Skulle jeg finne frem til hver eneste offentlige ansatt som har skrevet noe litt på kanten om Christian Tybring-Gjedde, Siv Jensen eller Per Sandberg, så hadde jeg antakeligvis måtte sitte her hele dagen for å lime inn sitater.

For å la samfunnet slippe en ny klagerunde for urettmessig oppsigelse slik vi hadde sist gang Bergh uttalte seg om Ap-folk, så la meg bare understreke at mannen ikke har gjort noe galt. Politifolk har også ytringsfrihet. Selv dumme politifolk.

La oss ikke late som om fyren skrev leserbrev til avisene om Tajik. Den idiotiske Molina-saka til tross, facebook er facebook og skal ikke tas for seriøst.

Hvis denne politifyren faktisk skriver noe kritikkverdig, så må media for all del ta tak i det. Men kan vi la være å konstruere saker? Ser noen ironien i dette? Hadia Tajik snakker om ytringsfrihet, og så skal media korsfeste en politimann for å være uenig med henne på sin private facebook-side.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.