Bildet er fra et annet arrangement enn landsstyremøtet til Venstre. I fall noen lurer. (Foto: Jørn Sund-Henriksen)

Trønder fyllerører på landsstyremøte

– Jeg vet ikke om dere husker informasjonsministeren i Irak, som sto foran og holdt mens statuen av hans egen leder ble revet ned i bakgrunnen [sic]. Det bildet kom jeg på igjen i uka som var, da jeg hørte Jøran Kallmyr fortelle om menneskerettighetene som var i godt sig i Eritrea med henvisning til at de hadde BBC på hotellet, sa Trine Skei Grande i sin tale til landsstyret, ifølge Dagbladet.

Informasjonsministeren i Irak som sto foran og holdt mens statuen av hans egen leder ble revet ned i bakgrunnen? Holdt hva? Hæ?

Først trodde jeg hun var blitt feilsitert. Men hun sa faktisk det der, og det er jo bare usammenhengende rør.

Det Trine Skei Grande antakeligvis prøver å formidle er at Muhammad Saeed al-Sahhaf, også kjent som Komiske Ali, skal ha holdt en pressekonferanse mens en statue av Saddam Hussain ble revet ned bak ham. Fyren var underholdende i 2003. Han holdt veldig artige pressekonferanser hvor han diktet opp egne fakta om irakiske styrker sin fortreffelighet.

I så måte har Trine Skei Grande mere til felles med Muhammad Saeed al-Sahhaf enn det Jøran Kallmyr har, for Komiske Ali holdt aldri noen pressekonferanser mens statuer ble revet ned bak ham. Det ble nok velta noen statuer i Irak, men aldri i bakgrunnen av pressekonferansene til informasjonsministeren. Her er det nok Grande som har et litt lemfeldig forhold til sannheten.

Det ble avholdt en pressekonferanse hvor ildgivning fra amerikanerne sannsynligvis kan høres i det fjerne. Det er kanskje dette hun tenker på? Trist når sannheten står i veien for en god analogi. Eller hva, Komiske Trine? Nåja, morsom er hun ikke. Mytomaniske Trine? Konfabulerende Trine? Bildet Trine plutselig «husket» finnes ikke. Trust me, I know this for a fact.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.