NRK bestemmer seg for å kjøre tekst-tv sakene sine over skjermen gjennom sendingen, mens bildet til selve sendingene blir langt mindre.

Distriktssendingene blir mindre på NRK

Reprisene av NRK sine distriktssendinger er blitt et sørgelig syn. Her har nok enkelte på NRK-bygget fått litt for lite å gjøre. Sludderet kan umulig fremstå som noe annet enn et irritasjonsmoment for seerne.

Jeg aner ikke hva motivasjonen bak dette er. Ønsker de å tvinge folk til å slutte å se repriser? Plage utflyttere som ikke får sett sendingene fra tidligere hjemfylker? Tvinge folk over på nett? Bruke Raspberriene de hadde under sjakk-VM? Trenger utviklerne noe å gjøre for å føle seg viktige?

Greit nok at de har tiltro til sin egen nyhetsproduksjon, men folk kan lett finne frem til nrk.no. De trenger ikke få servert «breaking news» under repriser av distriktssendingene. Hvis de har skrudd på fjernsynet når reprisene sendes, så ønsker de faktisk se distriktssendingene. Ikke repeterende tekst som tar opp halve skjermen.

La oss kaste vekk halve skjermen på repeterende, nedklipte nyhetssaker!

La oss kaste vekk halve skjermen på repeterende, nedklipte nyhetssaker!

Hvis folk har tekst-tv vil de lett kunne lese de samme sakene. Hvis de har internett vil de kunne lese de samme sakene. Hvis folk er så fossile de har hverken internett eller tekst-tv, så er nok skjermen deres så liten at de foretrekker se et større bilde på sendingen.

Tror NRK vil gjøre lurt i å droppe hele medieportalen sin, og la folk få se vanlige distriktssendinger uten maset.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.