Arkivbilde av landslaget. (Bilde: Eddie Eagle)

Amerika driter tvert i norske iskrigere

Ishockeykampen mot USA var spennende. I VM-sammenheng gjør Norge det ofte bra mot amerikanerne. I alle fall i de første periodene av kampen. Som sedvanlig tapte nordmennene til slutt, men med det anstendige resultatet 1-2 til ordinær tid.

Norske medier har dekket kampen ganske bra. Ishockey får ikke like mye sendeflate som fotball, men det er naturlig siden det er mindre interesse for hockey. Hockeylandslaget regnes for tiden som verdens tiende beste lag. Fotballslandslaget er på syttiende plass i FIFA rankingen.

Fikk den jevne amerikaneren med seg at landslagene våre hadde en jevn kamp i VM? Det gjorde de nok neppe, med mindre de er spesielt interesserte.

De hockeyfrelste i Nord-Amerika er dypt opptatte av de siste rundene i Stanley Cup. NY Times hadde en sak om Canadas første kamp mot Latvia, men hadde visst ikke fått med seg at amerikanerne slo Finland med god margin. Og at amerikanerne slo Norge knepent neste dag brukte de i hvert fall ikke tid og energi på.

nytimesiihf

Kunne ikke finne noen omtale av VM-kampen hos USA Today. Mer overraskende var det at jeg ikke kunne finne noen sak hos CNN heller. Og enda mer overraskende er det kanskje at jeg greide å finne en sak hos FOX News? De hadde riktignok ikke sendt egne journalister, men hentet saken fra The Sports Network. Akkurat mens dette skrives er saken tweetet 3 ganger.

Den handlet knapt om kampen med Norge, men var mer en generell oppsummering av gruppe B, hvor Norge og USA spiller i tillegg til seks andre nasjoner.

Ikke en gang NBC, som faktisk sender VM-kampene i USA, gjør særlig mye for å dekke VM på nettsidene sine. Sånn sett sendes vel kampene for tidlig på dagen til å kunne nytes av de store massene i USA.

For den jevne nordamerikaneren er VM et arrangement med spillerne som var for dårlige til å nå Stanley Cup. VM blir nesten som kvinnefotball å regne. De synes sikkert det er kjekt at USA vant, men skulle saken blitt en nyhet måtte nok Norge ha seiret. Kort fortalt driter den jevne nordamerikaneren i hele iihf, med mindre de vinner finalen. For dem er det NHL og OL som gjelder. Det er der de virkelig store navnene kommer ut på isen.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.