Lidegaard og Kerry har en god tone. Da føler russerne seg litt utelatte.

Ærlighet er ikke god tone

Det har skapt stor oppstandelse at den russiske ambassadøren skrev noen sannhetsord i Jyllands-Posten på lørdag. Den ærlige tonen falt hvis ikke i smak hos Holger Danske.

– Jeg tror ikke at danskene helt forstår konsekvensene av hva som skjer hvis Danmark slutter seg til det amerikansk-styrte rakettforsvaret. Skjer det blir danske krigsskip mål for russiske atomraketter, skrev Mikhail Vanin, Russlands ambassadør i Danmark.

– Hvis han har uttalt seg på den måten er det selvfølgelig uakseptabelt. Russland vet utmerket godt at NATOs missilforsvar er defensivt og ikke rettet mot dem, sier Danmarks utenriksminister Martin Lidegaard til Jyllands-Posten.

Det er helt riktig at rakettskjoldet er et defensivt tiltak. Men det er jo også slik at Russland sin militære kapasitet begrenses noe om et rakettskjold skjermer Europa fra arsenalet deres. I alle fall hvis de skulle forsøke å angripe eller true Europa.

Da er det jo også riktig som ambassadøren sier: Danske krigsskip vil faktisk bli et mål for russerne. Fordi de har stor strategisk verdi.

De største strategiske målene vil bli angrepet først. Det burde jo ikke sjokkere noen. Men spesielt diplomatisk var det vel ikke å skrive dette.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.