Thor Gjermund! Du må rydde opp i organisasjonen din! (Bilde: Nordic Media Festival)

NRK driter i journalistisk likebehandling

Er du informasjonsarbeider? Liker du ikke snakke med journalister fra NRK? Ikke noe problem! Bare be dem dra til helvete, og bruk heller tiden din på andre fra media. NRK bedriver nemlig selv forskjellsbehandling.

Siden jeg vurderer starte en medieblogg, så snuser jeg litt på pressesidene til de forskjellige fjernsynskanalene. NRK har en side for å hente arkivbilder. Det er snakk om bilder som kan brukes for å omtale NRK sine egenproduserte fjernsyns- og radioprogrammer.

http://pressebilder.nrk.no/fotoweb/

Denne tjenesten så interessant ut, så jeg registrerte meg like godt som bruker. Da fikk jeg plutselig en mail fra NRK sine informasjonsarbeidere.

Fra: hilde.ljoen@nrk.no

Hei!

Vi har fått melding om at du har søkt om tilgang til bildearkivet på NRK.no/presse. Passord gis fortrinnsvis til fast ansatte radio- og tv-journalister (må ha jobbmailadresse) som jevnlig omtaler NRKs programmer.

Alle andre som sporadisk har behov for høyoppløselige bilder til redaksjonell omtale av NRK og NRKs programmer, er velkommen til å ta kontakt med oss. Vi ønsker noen stikkord om hvilke bilder det er behov for og i hvilken forbindelse de skal brukes, så mailer vi over.

Henvendelsene kan sendes til pressevakt@nrk.no

Skal bildene brukes i kommersiell sammenheng, skal forespørselen gå via NRKs Arkiv- og Programsalg, arkivsalg@nrk.no.

 Mvh

Hilde Ljøen

Vaktsjef

Dette var formulert så svevende at jeg måtte spørre om det var ment som et avslag. Synes dere at e-posten inneholder et tydelig svar fra eller til?

Fra: hilde.ljoen@nrk.no    Kopi: sidsel.linden@nrk.no

Hei, igjen!

Nei da, vi behovsprøver ikke ut fra arbeidsplass, men ut fra hyppig og relevant bruk av våre bilder.

Det kan tenkes at standardsvaret vårt ikke er tydelig formulert, men ja, det er et avslag, men samtidig et tilbud om å få mailet over bilder når det er aktuelt.

Mvh

Hilde

Jeg har vansker med å skjønne hvorfor bare fast ansatte journalister i større mediehus skal få tilgang. Selv om frøken Ljøen brukte to dager på å formulere et svar som ikke innrømmer dette, så er det nok likevel en kjensgjerning. Hadde jeg hatt @vg.no bak Ove ville de nok neppe slettet brukerkontoen min. Selv ikke om jeg aldri skrev saker om Skavlan.

Noen vil kanskje mene at NRK skal få bestemme dette selv, men nå er det jo slik at de er et statlig aksjeselskap. Derfor har NRK et større ansvar enn private fjernsynskanaler for å legge til rette for alle. Og ja, de har et større ansvar for å bedrive journalistisk likebehandling.

Til glede for alle leserne mine, og for fjernsynsbloggere der ute, så skal jeg forsøke å klage videre i systemet.

Beklager Thor Gjermund Eriksen, dette blir bare for dårlig. Forresten ser kommunikasjonsavdelingen din ut som en skikkelig syklubb likestillingsombudet burde fatte interesse for.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.