Krf-velgere og sosialister fikk se seg selv i speilet, og de syntes det var sjokkerende. (Bilde: Julica da Costa)

Medvirkning til menneskehandel

Nå kommer endelig det nasjonale tiggerforbudet. Det tok sin tid, men nå er lovforslaget til høring. Så var det plutselig noen velmendende individer som reagerte på en rar definisjon av menneskehandel.

Og ja, jeg er enig i at definisjonen er rar. Skal de som skaffer husrom til «ofrene» straffes som menneskehandlere? Det jo denne definisjonen sosialister og kristenfundamentalister har presset gjennom i over et tiår! De fleste menneskehandel-dommene, som jeg har lest, går på å skaffe bosteder til prostituerte. Det mest forbausende er egentlig at politiet ikke har mulighet til å straffeforfølge tigger-hjelperne allerede i dag. Ligger det ikke like stor prestisje i å straffeforfølge bakmenn i tiggersaker fremfor prostitusjon?

Jeg liker dårlig argumentasjonen i hele tigger-spørsmålet. Ja, det er selvsagt bakmenn. Det er også organisert. Det er likevel ikke menneskehandel. De kommer hit av egen fri vilje, og de gjør det fordi det er økonomisk gunstig for dem. De er nok fattige, men de lider ingen stor nød. Det er ingen sultkatastrofe i Romania. Dette er store familier som livnærer seg av å misbruke andres tillit. De kler seg ut og kjører relativt moderne minibusser, før de drar hjem igjen med penger og tyvgods i lasten.

Jeg tror faktisk ikke de fleste sosialister er teite nok til å tro at tilreisende sigøynere lider stor nød, og at de altså ikke er profesjonelle tiggere. Hvor mange mennesker i akutt økonomisk nød vil reise gjennom et helt kontinent for å få hjelp? Det er bare en ideologisk hellig ku for de  «velmenende».

Tigging medfører mye kriminalitet. Bare idioter tror mesteparten av verdiene sigøynerne fører ut av landet kommer fra slitne pappkrus. De stjeler og bedriver lommetyveri. Det er fastslått av statistiske observasjoner så vel som personlige erfaringer. Men dette blir aldri hovedtemaet i debatten. Det blir en fotnote i det større bildet som handler om å hjelpe «ofrene».

Argumentasjonen er et resultat av at verdensoppfatningen innen norsk media er godt plantet på venstresida. Sakens kjerne skal ikke diskuteres, men heller hvor vondt folk har det. Det gjør ingenting om en bare lirer av seg svada og tull, så lenge en forsvarer «den svake parten». Jeg har allerede omtalt Maren Østbø. Jeg kan egentlig bare lime inn hele avsnittet jeg skrev:

«Ap-politikeren Maren Østbø vil helst ikke at pressen skriver om kriminalitet begått av sigøynere. «I senere tid har det florert av oppslag i media som bygger opp under våre fordommer: “Romfolk tatt for stjeling”, “romfolk nå også tatt for narkotikahandel”, “romfolk tatt for (sett inn det som passer alle dine verste mistanker)”.» I hennes lille boble ser hun romfolk som blir trakassert på det groveste av nordmenn. «Dette havner sjelden i avisene» mener hun, men hvis nordmenn trakasseres så blir det «store overskrifter». Jeg vet ikke hvilke aviser Maren Østbø abonnerer på, for jeg kunne ikke finne overskriftene hennes noe sted. Snarere tvert imot. Nettet gir muligheter til å lenke mot kildene sine, og Maren Østbø må gjerne gjøre bruk av denne teknologien. Men det er kanskje ikke så lett å lenke til fri fantasi og konfabulering? Når en uttaler seg fordelaktig om romfolk trenger en jo ikke underbygge noe som helst med fakta.»

Siden individer som Maren Østbø har kuppet hele debatten, så foregår den på deres premisser. Premisset er en marxistisk maktforståelse hvor samfunnet skal ses ut fra ofre og overgripere. Vi skal bare drite i alle samfunnsproblemene tigging medfører for vanlige folk. Det viktige er jo at noen rumenere vil lage et daglig gateteater for oss, og da har dere bare å betale. Enten dere vil se på eller ei.

Det er virkelig morsomt å se hvordan sosialistene plutselig synes at  «bekjempelse av menneskehandel» er teit når den slår tilbake på deres egne hellige kuer.

Den største kua i denne saken er visst Inger Husby. Inger Husby greide ikke lese hele lovforslaget, for hun fikk ikke med seg at: «Dette gjelder ikke tilrettelegging som inngår som ledd i sosialtiltak i regi av offentlige myndigheter eller veldedige organisasjoner.» Når idioter sitter i begge endene av telefonen mens nyhetssaken skrives, så er det lite som kan gjøres for å redde situasjonen.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.