PEGIDA-demonstrasjon fra Dresden i år (Bilde: Kalispera Dell)

Bachmann-bart

Det tok et par uker, men endelig greide tysk presse å finne det inkriminerende beviset mot lederen av PEGIDA. Denne organisasjonen protesterer jo som sagt mot islamsk innvandring til Europa, og derfor følte sosialister et stort behov for å stemple Lutz Bachmann som nynazist.

Nå har de endelig funnet den løse tråden. Det viser seg at fyren var innom en hårsalong. Der kjemmet han håret til en side og lot frisøren lage en liten mustasje under nesa. Og da så han jo ut som Hitler! Skandalen er et faktum, og Bachmann trakk seg fra styret til PEGIDA. Personlig greier jeg ikke å skjønne hvorfor han må trekke seg fra vervene sine. Hvis det beste beviset de har mot mannen er et tøysebilde, så er ikke saken mot ham spesielt sterk.  Noen heftet med nynazisme-anklager kan kanskje ikke lede PEGIDA, for de har ganske stor støtte blant Israel-venner.

Det er vel mange som ikke kan ha noe lederverv hvis dette er gyldig grunn for å hugge dem ned. Selv tegnet jeg hitlermanke og -bart på meg selv i russeavisa for flerfoldige år siden. Jeg synes det var vittig fordi det er sånt folk gjør på dem de ikke liker. Så hadde jeg jo gjort det for leserne allerede før blekka gikk i trykken. Var det morsomt? Nei, sikkert ikke for andre enn meg selv. Hvem har sagt at spøker alltid må appellere til alle? Noen ganger lykkes man, andre ganger ikke. Men en dårlig spøk betyr ikke at spøkefuglen er nynazist.

VG fikk visst også med seg barte-fadesen. Og da vil jeg gjerne vise beviset på at norsk presse er et talerør for politisk korrekthet. VG har knapt skrevet om PEGIDA. Den ENESTE artikkelen de har om Lutz Bachmann er at han har trukket seg etter et Hitler-bilde. Før dette var mannen en ikke-sak for dem.

lutz

Det er helt greit at norsk presse dekker hendelsen, men jeg må fastslå at ikke spesielt mange balanserte artikler har blitt skrevet om PEGIDA. Nå skal det nevnes at VG ikke fikk med seg den offisielle grunnen til at Lutz Bachmann trakk seg: Han hadde skrevet slemme ting på facebook om asylsøkere.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.