Krigenes gir: Dom

Ove har vært tilbake i billigkassa. Denne gangen hos Platekompaniet, og ikke hos Elkjip. Kjøpte Gears of War: Judgment for 50 kroner. Det var like før spillet fløy ut av vinduet mens jeg prøvde det.

Spillet var som forventet. Tilførte ikke så mye nytt til serien, men for den prisen bryr jeg meg ikke så veldig. Det som holdt på å ta fra meg nattesøvnen var rent språklig. Dette er en «Nordic Edition» med norske menyer og norsk tekst. Jeg kjøper vanligvis spillene mine fra utlandet, så har ikke støtt på dette her før.

Norsk er veldig vakkert, men her må Microsoft ha hentet inn oversetterne fra de tekniske brukermanualene sine. Makan til stivt språkt, bakvendte uttrykk og anglifiserte ordvalg skal en lete lenge etter. Hovedspillet (campaign) fant jeg omsider ut ble oppført som «Historieoppdrag». Jeg fikk nok når hovedpersonen i spillet ville sørge for «at bastarden er død».

bastard

I Norge har vi rasshøl, jævler og drittsekker. Bastarder er blandingsrasede hunder. Å være et uekte barn er ikke et ukvemsord i moderne norsk.

Riktignok har ordet «bastard» opphavet sitt fra norrønt, men i moderne tid tid har bruken begynt å føles mer engelsk enn norsk. I alle fall når det skal være et skjellsord. Det føles ikke som en god oversettelse å gjøre en engelsk bastard om til en norsk bastard.

Jeg gikk inn i menyen for å se om jeg kunne få engelsk. Fant ingenting der. Gikk etterpå inn i menyen på Xbox’en, men der hadde jeg jo allerede stilt inn språket til engelsk.

Det var derimot noe som het «Locale» (lokalitet) som var stilt inn på Norge. Dette må ha styrt språket i spillet. Da jeg valgte et engelskspråklig land fikk jeg Gears of War og ikke Krigenes Gir. Microsoft vil visst helst ikke at folk lyver om hvilket land de sitter i. Da bør de vurdere å la meg velge språkdrakten jeg ønsker i spillmenyen. Eller i det minste bruke språket jeg har valgt for konsollen.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.