Hatere på falmet papir.

Hatere vil hate

Siden begynnelsen av årtusenet har jeg trodd at uttrykket «hater» ble unnfanget under hasjrusen til en idiotisk hip hop-artist. Det er flere enn meg som har trodd dette, for på wikipedia blir jentegruppa 3LW gitt «æren» av å ha brukt denne språklige uhyrligheten først.

Men så feil kan en altså ta. Jeg ble rett og slett forbløffet da jeg leste i Rocket Stories, smusslitteratur fra 50-tallet, og så en historie kalt «The Haters». Her kastet haterne seg gjennom lysår av verdensrommet for å vise verden sitt hat og sin avsky, stod det i ingressen.

Første gang jeg hørte om «hatere» var på youtube. Veldig mange ville lage en video til alle haterne sine. En «hater» er, som ordet gir inntrykk av, noen som misliker dem og veldig gjerne gir uttrykk for dette. Mange blander uttrykkene «hater» og «troll». Som er tilfellet i historien til Øystein Kåre Beyer (Ap).

Noe jeg trodde var et idiotisk moteord hovedsaklig brukt av småjenter, ble faktisk tatt i bruk allerede på 50-tallet av en voksen mann! Tenkte bare jeg skulle dele denne språklige karamellen med dere.

Til alle dere som hater på hatere så hører det med til historien at den største hateren av dem alle reddet menneskeheten på slutten av novella.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.