Et nytt profesjonelt offer som bidrar til å svekke alle norske borgeres rettsvern. (Bilde: Jarle Vines)

Årets Ånnas 2014

Nå er det jo ikke slik at jeg har oversikt over alt som har skjedd gjennom 2014, og det finnes kanskje mer verdige vinnere der ute. Jeg har åpnet årets musserende vin, og tar derfor litt lett på embetet mitt i dag. Likevel synes jeg Marcela Beatriz Tvedt Molina fortjener årets utdeling. Jeg ville aldri rørt i en stemmeseddel med navnet hennes, men hun gjør ikke mer skade enn andre SV-politikere. Faktisk synes jeg hun har gjort et par gode beslutninger i ny og ne.

Det var en for eksempel en god beslutning å stille til debatt mot Borgervernet i Rogaland, selv om hun feiget ut i siste liten. Hovedgrunnen til at hun trakk seg var at reaksjonene fra Vepsen (Tor Bach) og Radikal Portal (Magnus Eriksson) var veldig harde.

Så hun følte seg tvunget til taushet på grunn av sinte ytringer fra menn på nettet? Ondsinnede påstander som er egnet til å skade hennes omdømme og sette livsgrunnlaget hennes i fare? Hmm.. høres jo akkurat ut som det påståtte motivet for å gå til sak mot Torgeir Bjelland. Hvorfor ble Bach og Eriksson skånt et oppgjør i tingretten? Her finnes det jo et konkret eksempel på at hun følte seg truet til taushet, og det finnes det ikke mot Bjelland.

Skal ikke bruke for mye tid på å gjengi Molina vs Bjelland, men kort fortalt gadd ikke politiet bruke ressurser på å lindre Molinas såre hodebunn. Derfor gikk hun selv til sak mot Torgeir Bjelland fordi han kringkastet hennes opphold i psykiatrien, mente hun kastet egg på Arne Myrdal og at hun er en generelt frastøtende broiler som hater menn og fedrelandet. Hun er visst også hersketeknikk-kverulant, men rettssaken hun satte igang har visst fastslått at dette ikke stemmer.

Innleggelsen hennes i psykiatrien var litt ufint å skrive om, og Bjelland trakk også utsagnet fra facebook før rettssaken startet. Bjelland mente å ha sett henne kaste egg under en demonstrasjon mot Arne Myrdal. Øyevitner brukes ofte som kilder i nyhetssaker og innen rettsvesenet. Stavanger Tingrett har derimot kommet frem til at Torgeir Bjelland mangler troverdighet, så for fremtiden bør han ikke stole på egne øyne.

Ytringsfrihet i 2014: Det er helt greit for Ubaydullah Hussain å hylle terrorister som har drept nordmenn, men en norsk mann kan ikke mene at en kvinnelig politiker er en frastøtende sosialistbroiler som hater menn og fedrelandet? Jeg får det ikke til å henge på greip.

Hvis hun kan mene at Bjelland er tilhenger av folkemord siden han var Norgespatriot, så kan Bjelland mene at Molina hater menn og fedrelandet fordi hun er sosialist. Ubaydullah Hussain skal selvsagt få hylle terrorister hvis han vil det, og Tingretten i Oslo er enig med meg. Man må være en hersketeknikk-kverulant hvis en ikke skjønner dette.

Dommen mot Bjelland ville neppe blitt opprettholdt i neste instans (med flere fagdommere), men Torgeir Bjelland hadde visst ikke nerver eller økonomi til å fortsette kampen. Og det må man vise forståelse for. Jeg kjenner ham ikke, men ut fra det jeg har lest på nettet er han bare en helt ordinær småbarnsfar som strever for å få endene til å møtes. Barna hans kan sende Marcela Molina et takkekort for mangelen av pakker under julegrana. Så får de krysse fingrene og håpe hun ikke går til ny sak.

I Norge bør en derfor ikke snakke for høyt om noen som har råd og vilje til langvarige juridiske prosesser. Politikere har mye penger, for de har mange politiske stillinger de får godtgjørelser for.

Det er visst spesielt graverende hvis en har for sterke meninger om en kvinne. Det var i alle fall inntrykket jeg satt igjen med etter å ha lest kommentatorene i Stavangers presse. Nå var jo den ene kommentaren skrevet av Torunn Egge Roux, og kan således forkastes allerede ved byline.

Da Bjelland trakk anken presterte Molina å lire av seg: – Enda viktigere er det at rettens grense for hva en skal måtte tåle av sjikane i ytringsfrihetens navn, blir stående. Dette er en seier nettopp for ytringsfriheten.

Så en politiker skal ikke tåle å bli kalt frastøtende og kverulant? Når en offentlig person ikke skal kunne tåle det så må jo lista settes enda lavere for en vanlig borger. Gratulerer, har du blitt kalt idiot på facebook kan du antakeligvis tjene gode penger i Stavanger Tingrett.

Marcela Molina tror sikkert selv hun har gjort en innsats for ytringsfriheten ved å skape meningssensur, og dette er noe av det dummeste jeg har hørt i år. Derfor utnevnes hun til Årets Ånnas 2014. Til lykke med det! Og godt nytt år!

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.