Nom nom nom. (Privat bilde)

Domo arigatou Sushi San

Jernbaneveien 3 har fått et nytt spisested. I dag tok jeg turen innom Sushi San og kjøpte meg en meny for å ta med hjem fra Stavanger. Ble veldig positivt overrasket.

De har tatt over de gamle lokalene til kafeen Stills, som la ned i fjor. Jeg forstår egentlig godt at Stills la ned. Jeg var innom en gang for å ta en pils, men den grovmælte, lubne dama bak disken var oppslukt i Facebook og virket sur fordi jeg forstyrret henne med bestillinger og betaling. Det var nok neppe eieren. Dessuten hadde ikke stedet noen lett bakgrunnsmusikk, så jeg kunne høre samtalen mellom to menn som satt i den andre delen av lokalet. De snakket merkelig nok om tog. Var faktisk ikke tilbake der før etter Sushi San tok over. Dette til tross for at Stills serverte veldig rimelig Heineken på kran.

Sushi er takeaway jeg liker veldig godt. Retten er allerede kald og det er ikke noe kappløp om å komme seg hjem. Man bærer den bare med seg og spiser når man får tid. Tidligere har jeg handlet litt sushi hos Far East Takeaway borte på nytorget, men etter en av budbilene deres holdt på å meie meg ned i fotgjengerfeltet over Pedersgata har jeg blitt tilbakeholden med å handle der.

Den tiden er forbi, for nå har Sushi San åpnet i et sentrumsnært lokale. Prøvde en meny med 12 biter. For det meste laks, men også en scampi og tunfisk. Spisepinner, soyasaus, ingefærskiver og knallsterk wasabi er inkludert.

Stedet kunne nok fått en og annen forbedring. Et teppe for å tørke skoene ved inngangsdøren ville nok gjort mye for å heve stemningen gjennom vinterstiden. Kokkene står fremme i lokalet og tilbereder sushien. Det likte jeg. Samme garanti for renslighet som en får på mange fast food steder; folk kan se maten bli lagd.

Sjefen forsikret meg om at så snart de får skjenkebevilling vil en kunne bestille sake på stedet. I dag tok jeg det som takeaway, og hjemme lå en halv flaske med avkjølt hvitvin og ventet på meg. Alt i alt ble det et lett og velsmakende måltid. Sushien herfra er helt på høyde med den fra Far East Takeaway, og det var vel tidligere den beste sushien en kunne oppdrive i byen.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.