Dr. Svensson vet hvordan man promoterer en bok. (Bilde: Frankie Fouganthin)

Svensson er sjokkert

Nå begynner krampetrekningene fra Dr. Svensson. Ifølge ham var ikke artikkelen hans dårlig, den var så treffende at mørke krefter nå prøver skjule sannheten ved å fjerne de mektige ordene hans. Ved å overreagere overfor en fjollete artikkel har Fremskrittspartiet greid å fyre opp konspirasjonsteoretikerne hos våre naboer i øst.

-Det er veldig urovekkende at et parti i et nordisk land kan bestemme hva andre skal lese, sier Per Svensson til Expressen. Nå skal de svenske avisene trykke teksten til Per Svensson, for de er fryktelig redde for hva som skjer med ytringsfriheten her i Norden. Jeg synes det er helt greit at svensk presse gjør dette. Fremskrittspartiet la opp ballen til dem så mesterlig at det ville være underlig hvis ikke svenskene sparket den mot mål.

Den svenske pressen var ikke like bekymret for Sverigedemokratenes ytringsfrihet da Dagens Nyheter nektet å trykke annonsen deres, fordi de ikke ville trykke flere innvandringsrelaterte annonser etter å ha trykket en som var innvandringsvennlig.

At SAS ble pinlig berørt av artikkelen til Per Svensson og trakk tilbake hele magasinet sitt har derimot satt i gang et massehysteri hos svenske journalister. Nå ser svenske journalister spøkelser på høylys dag, for nazister er jo mot innvandring. Så da må jo innvandringskritiske partier kunne sidestilles med nazister? Og nå lytter flyselskaper til nazistiske befalinger?

Det later til å være en manglende forståelse for at SAS slett ikke ønsker være noen politisk stemme. Scandinavian Traveler skulle nok bare være et magasin hvor reisende kunne lese litt om skandinaviske sedvaner, godteri de bør smake på og statuer de bør få med seg i nordiske storbyer. Når redaksjonen besluttet seg for å trykke hardtslående, venstrepolitiske kommentarer har de nok misforstått oppgaven til bladet. SAS ønsker unødig å støte kunder eller regjeringsmedlemmer, og det er derfor bladet trekkes tilbake.

Carl I. Hagens uttalelse om SAS sin egenkapital og Siv Jensen som finansminister var uheldig. Var det dette han ønsket seg? Ville Carl I. Hagen at svenske medier skulle vinkle dette som et ytringsfrihetsspørsmål? En mann med hans politiske kløkt er da nødt til å forstå uttalelsen var ufattelig dum. Spesielt når han hadde alt sitt på det tørre. Artikkelen til Per Svensson er faktisk hinsides idiotisk. Hvorfor kommer Hagen trekkende med truende uttalelser som det der da?

SAS ønsker altså ikke assosieres med skribleriene til Dr. Svensson, og har uttalt at artikkelen kan oppfattes som unyansert. De har likevel opphavsretten til sidene som ble trukket tilbake. De vil ikke lide noe tap av inntekter hvis noen andre skulle publisere sidene fra bladet deres nå som det er utilgjengelig. Det var et gratisblad uansett.

Per Svensson mener selv at artikkelen ikke inneholder noen feil. Folk har visst bare har godt av å lese hele artikkelen hans. Så da er det vel flott at artikkelen hans blir spredt?

Derfor tillater jeg meg å legge ut disse sidene fra Scandinavian Traveler på bloggen min. I alle fall frem til jeg blir bedt om å slutte (av noen med opphavsrett). Saken har blitt så betent at folk fortjener å se kilden til alt oppstyret. Se artikkelen >>>HER<<<

Artikkelen gjør rede for hvordan Dansk Folkeparti og Fremskrittspartiet startet. Den greier derimot ikke gjøre rede for hvordan Per Svensson mener disse politiske bevegelsene kan kobles mot nazismen og fascismen. Han setter opp en kontekst som faktisk er feil, og det er ikke rart at SAS ønsket distansere seg fra det hele. Det kan egentlig sammenlignes med en artikkel som tar for seg massemordene til Røde Khmer, samtidig som en skriver i neste linje at Socialdemokraterna er Sveriges største parti. Arven til Pot Pot lever videre i dag.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.