En stor mann i en liten kropp. En litt sint mann med et furtent smil.(Bilde: FrpMedia)

Turbulens for SAS

I går ble vi endelig servert en ordentlig nyhet i norske medier: Det er faktisk noen som leser disse magasinene som SAS legger i flyene sine! Det viser seg at Dr. Svensson er en bidragsyter til Scandinavian Traveler, og han liker ikke Frp og Carl I. Hagen. Fremskrittspartiet reagerer på den svenske æresdoktorens fascisme-anklager ved å kreve at alle bladene skal brennes på et bål.

I dagens Norge finnes det ingen politiker med større prestasjoner bak seg enn Carl I. Hagen. Ja, Jens Stoltenberg har greid å bruke Arbeiderpartiet som springbrett til en internasjonal toppstilling, men det var forventet. Han er ikke den første fra Ap som ble internasjonal karrierepolitiker. Carl I. Hagen ble ikke en gang Stortingspresident, men det var også forventet. Trass motgang har han bygget en sterk politisk bevegelse. Mannen har tråklet seg fremover i kald motvind helt siden han entret politikken.

Det er kanskje derfor han har blitt en ganske gretten gubbe på sine eldre dager. Enkelte saker burde han lent seg tilbake og riste litt på hodet over, fremfor å opptre som en karikatur av en grinebiter.

– Jeg har lest i avisene at SAS fortsatt er i økonomiske problemer og kan være avhengig av kapitaltilførsel fra eierne. Å henge ut partiet til Norges finansminister som en avart av nazipartier på 30-tallet, kan være meget uklokt, sier Carl I. Hagen til VG. Jo, det er kanskje uklokt av SAS. Det er like uklokt å komme med fordekte trusler mot et selskap, bare fordi de har latt surrete svensker drifte et blad. 

drsvensson

Det er ikke lenger en svenskevits. Jeg tror ærlig talt at svensker er mentalt forstyrrede. Skjermdump fra Scandinavian Traveler.

Sandberg sier til TV2 at den eneste unnskyldningen han kan finne er at det er en svensk journalist som har skrevet dette. Her har han nok helt rett. Innvandringspolitikken gjør ofte svensker veldig forvirrede. Politisk korrekthet, selektiv ytringsfrihet og vrangforestillinger har blitt en del av den svenske folkesjela.

Frp burde reagere på en langt rausere måte enn å kreve at SAS skal fjerne alle blekkene sine. Kunne de ikke heller bare kreve en uforbeholden unnskyldning og et dementi i neste utgave? Scandinavian Traveler har ikke akkurat noen gjennomslagskraft i samfunnet. Frp kunne heller slått et slag for ytringsfriheten og latt den forvirrede Dr. Svensson fremføre rallingen sin i en måneds tid.

Det kan virke som om Frp ikke har de liberale verdiene i ryggmargen sin lengre. Det er klart at de har rett til å klage, men håndteringen ser ikke helt bra ut.

Nazist-anklagene mot Frp var noe som begynte dukke opp på slutten av 80-tallet. Før i tida var det Høyre venstresida syntes det var kult å mislike. Det vet jeg fordi jeg har en CD-samling med gamle punklåter. Der er ikke Carl I. Hagen eller Anders Lange nevnt med et ord. På begynnelsen av 80-tallet satt Hagen og trommet i Barne-TV. Legg merke til at innvandring ikke er et tema i teksten til Tramteateret.

Til Dr. Svenssons forsvar må det sies at han ikke direkte skriver at Frp har nazistiske røtter. Han bare tar med Quisling fra Norge i teksten sin. Deretter skriver han om Frp. Så koblingen finnes bare ut fra konteksten. Sture Bergwall fra Sverige var en sinnssyk løgner. Gunilla Persson i Svenske Hollywood-fruer ser ut til å lide av en narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Per Svensson skrev denne artikkelen som gjorde at SAS måtte trekke tilbake alle numre av Scandinavian Traveler. Det er visst en del psykopater fra Sverige.

At et liberalt parti dannet på 70-tallet skulle ha noen klare linjer til nazistiske bevegelser faller egentlig på sin egen urimelighet, men det stopper selvsagt ikke noen fra å forsøke å dra dem. Vanligvis kommer det fra en langhåra, hasjrøykende lærerstudent. Hadde de bodd i Sverige kunne de kanskje fått en æresdoktorgrad. Dr.Per Svensson fikk det jo for sin innsats mot Sverigedemokratene. Alle vet jo likevel at det er Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti som har de klareste sammenhengene til Nasjonal Samling.

Når Frp selv bedriver brønnpissing mot svenske partier, hvorfor skal ikke da svenske æresdoktorer få bedrive brønnpissing mot Frp? Frp har fått en beklagelse fra SAS, men når skal Kristian Norheim (Frp) sende sin beklagelse til Sverigedemokratene?

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.