Bon voyage!

Bye, bye baby, goodbye

Politiet i Stavanger har gått til storaksjon mot prostitusjonsmiljøet. En mulighet de har hatt i flerfoldige år ble visst endelig utforsket. 15 personer sitter i arrest, og vil sannsynligvis utvises tilbake til Italia.

– De er tatt for brudd på utlendingsloven. Det innebærer at de etter vår vurdering har brutt utlendingsloven grovt med opphold i Norge, sier politiinspektør Leif Ole Topnes til NRK. Og det har han helt rett i. Disse damene er ikke her som turister, de arbeider som prostituerte og lommetyver. Etter årevis med med ikke-løsningen sexkjøpsloven, så har endelig noen jurister hos politiet skjønt det allerede fantes hjemmel i lovverket for å bortvise disse menneskene.

Politiet innrømmer også at de prostituerte har vært roten til et ordensproblem. Av egne erfaringer så vet jeg at dette stemmer. I år har jeg ringt til politiet 2 ganger. Den ene gangen var for å informere om noen rumenske blomsterselgere som holdt på å rundstjele en full mann. Den andre gangen var for å informere om to afrikanske gatepiker som ville rundstjele meg.

Jeg kom gående fra Sølvberget mot domkirkeplassen. I den trange gågata kom to afrikanske damer. Den ene var ei ung jente i begynnelsen av tyveåra. Den andre var ei epleform i slutten av femtiåra. Ansiktet hennes minte meg om Desmond Tutus. De posisjonerte seg i virvelform for å ta opp mest mulig plass. Jeg lot hendene gli ned i lommene over mobil og lommebok. Passerte mellom dem. Sa høflig nei til tilbudene deres, men høflighet blir visst i Afrika ansett som ren svakhet.

Jeg liker sitte på en benk og se over tusenårsplassen frem til jeg skal busse hjem. Kan knapt huske at jeg har sittet her etter klokka 22 uten å måtte fortelle minst ei negresse jeg ikke vil hun skal ta kuken min munnen sin. De to damene fulgte selvsagt etter meg. Det var søndagskveld og ikke så mange ute. De slo seg like godt ned ved siden av meg på benken. Etter å måtte høre på spørsmål om kuken min fungerte og om jeg var homo, så bestemte jeg meg for å gå. Da jeg hevet baken fra benken kom fru Tutu bort mot meg og hvisket med hes basstemme: «Let me touch you!» Jeg bykset raskt tilbake, for jeg ville helst slippe få den der kloa på kronjuvelene. Informerte flere ganger om at jeg ville ringe politiet hvis hun ikke snarest lot meg være i fred. Den unge jenta var oppe nå, og hun bevegde seg bak meg. Det begynte bli tydelig at dette var noen amatørmessige lommetyver. «Can I have 20 kroner for coffee?» spurte Tutu nå. At jeg flere ganger sa hun skulle holde avstand til meg var ikke et hint om at jeg aldri kommer til å gi henne noen penger? Snudde og gikk. Og ringte politiet for å fortelle at disse damene var for nærgående og plagsomme.

Før i tiden holdt de prostituerte seg litt utenfor sentrum. Det var et avgrenset område der de spesielt interesserte kunne gå, også kjent som Nedre Strandgate.

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Det gamle rødlysdistriktet

henter kart - vennligst vent...

Det gamle rødlysdistriktet 58.971932, 5.726865

Nedre Strandgate er i dag et av få områder en ikke får slibrige tilbud, for det er aldri noen der. Nå er «gledespikene» i sentrumskjernen og spør alle med penis, ikke bare de spesielt interesserte. De synes vel at 100 nei for et ja er en god deal hvis det gir dem en mer kunde i døgnet.

For ikke snakke om at de aldri greier ta et nei for et nei. Det blir litt slitsomt i lengden. Hovedproblemet med dem er ikke at de er prostituerte, men at de er så forjævlig masete og plagsomme. Forhåpentligvis reflekterer de gjenværende gateprostituerte over at det er ordensproblemet som setter dem i søkelyset.

Jeg legger merke til at Aftenbladet.no ikke har nevnt aksjonen mot de prostituerte med ett eneste ord. Kanskje Torunn Egge Roux er sint fordi den rasistiske utlendingsloven har gjort mer på en dag for å skape ro i sentrum enn den håpløse sexkjøpsloven hennes greide gjennom 5 år?

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.