For enkelte kvinner var ikke romforskning spennende nok. De valgte heller hvile øyene sine på skjortetrykk. (Bilde: DLR)

Undertrykkende nakentrykk

 De siste dagene har vestlige feminister i sosiale medier hatt to undertrykkende saker å bekymre seg om. Time Magazine hadde tatt med ordet «feminist» i en web poll over hvilket ord som burde forbys i 2015. Kort tid etter oppstod #Shirtgate som viste alle hvorfor ordet «feminist» vant med stor margin. #Shirtgate viser oss hvorfor feminist bør være et ord som vekker kvalme. 

#Shirtgate var kort og godt dette: En vitenskapsmann som hadde medvirket til at utforskningen av en fjern komet ble intervjuet foran kamera. De hadde faktisk greid å lande en sonde på en komet som beveget seg. For vitenskapsinteresserte er dette STORE nyheter. For den festlige anledningen hadde mannen valgt å ta på seg en skjorte med avbildninger av lettkledde kvinner. En kvinnelig «teknologi-journalist», som brydde seg mer om mote enn vitenskap, valgte å innta offerrollen for alle verdens kvinner. Denne skjorten er altså grunnen til at kvinner er underrepresentert blant forskerne på dette romprogrammet, og i vitenskap generelt.

roseevelethisanidiot

Thanks for ruining the cool comet landing for everyone, Rose. I name thee Retardotron!

Enda artigere blir det når en tegnefilm for barn hvor Rose Eveleth medvirket hadde tegninger av nakne menn. Ingen brydde seg om dette da jeg påpekte det på nettet, og det var egentlig slik det skulle være. Ingen burde da for faen bry seg om tegninger av noen lettkledde folk.

Rose Eveleth undergraver små gutters drømmer om å bli vitenskapsmenn ved å objektifisere alle menn som sexobjekter i en sjåvinistisk video på youtube.

Rose Eveleth undergraver små gutters drømmer om å bli vitenskapsmenn ved å objektifisere alle menn som sexobjekter i en sjåvinistisk video på youtube.

En annen sak som gikk upåaktet hen i norske medier var en kvinne som harmdirrende gikk inn på en restaurant i San Francisco og fortalte om den lille jenta si som hadde opplevd et liv fylt med vold og utnyttelse. Hun hadde reddet denne lille jenta fra døden. Det er viktig å nevne at den lille jenta hennes er ei høne som heter Snow.

Videoen avsluttes med at de holder opp et skilt som sier «Det er ikke mat, det er vold!» Hmm.. Forvirrede individer har utført mentalgymnastikk for å komme frem til at noe de ikke liker er vold. Høres veldig kjent ut.

Det finnes nok av idioter i verden. Det lever vi fint med, så lenge vi kan le av dem og riste på hodet. Når idioter får makt over andre mennesker er det på tide at vi våkner. Og vi er allerede på vei dit med stormskritt.

At samfunnet reagerer på en måte som gjør Dr. Matt Taylor er nødt til å offentlig beklage garderoben sin er et sykdomstegn. At noen kvinner mener noen tegnede bikini-damer er støtende ligger på linje med muslimer som blir støtt av grisetegninger. Altså ikke grisete tegninger av nakne damer, men faktisk griser. Bare fordi en gris er tegnet på en vegg betyr det ikke at du behøver spise den. Bare fordi en mann liker bilder av kvinnekropper betyr det ikke at han ønsker å gi deg en omgang i høyet.

Skjorta hadde ikke trykk med voldtektsskildringer eller kjønnsorgan. Damene var bare lettkledde. Faktisk så hadde de mer klær enn tatoveringene til den avdøde Amy Winehouse. Husker dere den gangen folk ristet på hodet over puritanske, konservative menn i fjernsynsbransjen?

Hadde Dr. Taylor arbeidet innen et felt som krever fintfølelse overfor hårsåre mennesker skulle jeg ikke sagt noe. Har en fintfølelse som levebrød, så skulle det bare mangle at en ikke tenker seg om hvordan en skjorte fremstår for omverdenen.  Det finnes ingen konflikt mellom liv og lære i denne saken. Dr. Taylor har bare forbrutt seg mot teologien i politisk korrekthet. Knapt nok det.

Denne måneden har jeg faktisk donert penger til to veldedige formål, og det er uvanlig til å være meg.  Først til Wikipedia. Når jeg bruker Wikimedia som mitt eget bildebyrå ville det nesten være smålig å ikke donere litt. Den andre gangen til indiegogo. Ei sveitsisk dame samler inn penger for å kjøpe Dr. Taylor en påskjønnelse. Noe han fortjener etter å ha måtte tåle et så usaklig angrep fra idioter (som dessverre har mye større tyngde i samfunnet enn de fortjener). Donerte en dollar for å vise støtte. Indiegogo aksjonen er allerede en suksess og de har hentet inn langt mer enn målet sitt.

raised1I dag skulle Time fortelle hvilket ord som ble det verste ordet fra 2014. Nett-feminister har bæljet helt siden det ble kjent at ordet «feminist» var tatt med som et alternativ, så er det tvilsomt noen vinner blir annonsert. Vi vet alle at «feminist» er det styggeste ordet fra 2014 likevel.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.