Hans Olav Syversen (Krf) synes det er helt greit å lyve til velgerne sine. (Bilde: Kjetil Ree)

Komplett.no idiot

200-kronersgrensa skulle endelig økes med et par hundre. Dette ga norske nettkremmere dårlig mage og kolikk. I spissen for hylekoret står Komplett.no og Stormberg. Dritten fra Stormberg har jeg aldri kjøpt, men Komplett.no har jeg dessverre støttet med penger.

«Et tap av 10.000 arbeidsplasser i Norge som følge av en heving av grensa til 500 kroner, vil være et konservativt anslag», skriver interesseorganisasjonen Virke i et notat til finanskomiteen. Notatet påstår at 200-kronersgrensa ble innført i 1999. Noe som er underlig, siden den har holdt seg på 200 kroner siden 70-tallet. I 1999 ble den såkalte bagatellgrensa fjernet fullstendig av Bondevik-regjeringa, så da var vel heller grensa på 0? De hevder i et annet notat at 200-kronersgrensa er den mest romslige tollgrensa i Europa. Samtidig som de glemmer å ta med at EU-land ikke har lignende begrensninger for nettkjøp innad i EU. Ja, de betaler moms innenfor EU, men de største kostnadene ligger jo i gebyrene en pådrar seg gjennom fortollingen. Irritasjon, merarbeid, forsinkelse og gebyrer. Vi husker det fra 1999-2001.

Rent teknisk stemmer vel noe av det Virke lirer av seg, men bare hvis en har en rent teknisk forståelse av virkeligheten. I realiteten bidrar de bare med å tåkelegge debatten.

Når Virke har et slikt lemfeldig forhold til sannheten, så setter jeg ikke den helt store liten til det «konservative anslaget» om tap av 10.000 arbeidsplasser.

En annen mann som har vært i maktens sentrum og malt fanden på veggen er Komplett Group sin konsernsjef Ole Vinje. Han mener at det ligger så enorme verdier i varer verdt 200-450 kroner at 200-600 arbeidsplasser står i fare. Denne artikkelen sier at komplett konsernet har 600 ansatte, så han mener egentlig at økningen på 200-kronersgrensa er kroken på døra for ham? Selv kan jeg knapt huske at jeg har kjøpt varer som kostet mindre enn 500 kroner hos komplett.no, så jeg stusser over dette.

Vel, jeg synes det lukter krisemaksimering og bullshit av hele klagetalen til Komplett-Vinje. Er det spesielt klokt av Ole Vinje å legge seg ut med hovedkjernen av kundene sine? Nå skal jeg ikke late som om jeg kjenner bedriften hans bedre enn ham selv, men mesteparten av kundene hans er nok internetthandlere som gjerne skulle sett 200-kronersgrensa bli økt litt. Denne sutringen og regelrette uhederligheten hans irriterer meg i den grad at jeg valgte å avslutte mitt kundeforhold til komplett.no. Andre nettbuttiker jeg skal unngå er alt eid av Komplett Group: Komplett.no, MPX.no, blush.no, bildeler.no, bremsedeler.no,  itegra.no,  norek.no, komplett.se, webhallen.se, inwarehouse.se, norek.se, komplett.dk og webhallen.dk.

Det viktigste er da å merke seg at MPX ikke er noe annet enn Komplett.

Jeg sendte komplett.no en mail og forhørte meg om hvordan jeg skulle gå frem for å slette kundekontoen. De tok det visst med stor fatning, for de får vel henvendelser fra folk som ønsker avslutte kundeforholdet sitt med dem hver eneste dag. Å slette kontoen greide de visst ikke.

Vil du slette kundekontoen din? La oss da gjøre noe helt annet  akkurat det. Hørr hørr hørr.

Vil du slette kundekontoen din? La oss da gjøre noe helt annet akkurat det. Hørr hørr hørr.

Bent (som ikke turte oppgi etternavnet sitt) forsikret meg om at jeg nå var blokkert. Deres måte å si «Å nei, du avslutter ikke kundeforholdet ditt til oss, vi avslutter det med deg.» Samma faen, jeg skal nå ikke handle mer hos dem.

Det mest interessante oppi dette er at Krf har valgt å gå mot tidligere programfestede løfter. Hans Olav Syversen og Hans Fredrik Grøvan bør finne den rette sti etter sviket sitt. Uærlige og svikefulle mennesker har ingen plass i Guds rike. Det står i Bibelen, Åpenbaringen 22:15. Men utenfor er hundene og trollmennene og de som driver hor, drapsmennene, avgudsdyrkerne og alle som elsker løgn og taler løgn.

 

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.