Porsgrunn sin ordfører ser ut som en psykotisk rektor. (Bilde Jarle Vines)

Trollet som ikke var et troll

Mange tror at å skrive ukvemsord til folk er såkalt nettrolling. Det stemmer ikke. Hvis noen skriver de håper du dauer er det kanskje noe de faktisk mener.

Nå har en ny lokalpolitiker oppdaget at ikke alle stemmeberettige i kommunen liker dem. Dagbladet beskriver hvordan et «nettroll» (med fullt navn og bilde) skrev lumpne ting til Øystein Kåre Beyer (Ap), som er ordfører i Porsgrunn kommune. Beyer så mannen hadde barn og ville kreve et møte med mannen. Under dette møtet skal mannen skal ha vært spak og kastrert. Et ynkelig og anonymt individ møtte bautaen Øystein Kåre Beyer (Ap).

Hvordan Dagbladet har kommet frem til at denne misfornøyde innbyggeren er et troll er ikke lett å skjønne. Et troll er en person som med vilje og viten skriver opprørende ting på nettet for å skape reaksjoner og sinne. Det må ha en krok som drar med folk. Gjerne noe en kan diskutere. Et troll konstruerer sine egne fakta og logikk for å fyre opp i diskusjon. Veldig sjelden vil såkalte troll skrive innlegg med sitt eget navn, rett og slett fordi de som oftest ikke mener det de skriver. Et nettroll er derimot IKKE noen som er uenig med deg i noe, selv om du tror dine egne meninger er enerådende som sosialt akseptable. Et nettroll er IKKE noen som rett og slett bare misliker deg og gir uttrykk for dette. De er kanskje drittsekker. De er kanskje gale. De er ikke troll.

Her er vel heller hva som faktisk skjedde. Fyren skrev ting til ordføreren som ligger over grensen av hva som kan regnes som høflig, men innenfor det lovlige. Beyer hadde ingen vansker med å finne denne mannen, for han skrev innlegget sitt med fullt navn. Og med bilde. På den ekte facebook-profilen sin. Mannen hadde barn, og Beyer startet telefonsamtalen sin med å snakke om dette. Alle vet at barnevernet er en del av kommunesystemet, så det er vel en viss grunn til å frykte at f.eks ordføreren skulle sende inn en bekymringsmelding. Uvillig gikk mannen med på et møte. Beyer brukte hersketeknikk overfor ham og fikk rettet opp i egoet sitt. Tilfreds lener Beyer seg tilbake og forteller pressen om hvor flink han har vært.

Er kanskje det ekte nettrollet i denne saken Porsgrunns ordfører Øystein Kåre Beyer (Ap)?

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.