Ingeborg Rasmussen viser det norske folk hva 1 million kroner er verdt i dagens samfunn. (Bilde: Justis- og beredskapsdepartmentet)

Rapporten om sexkjøpsloven er for dårlig

Og da snakker jeg ikke en gang om innholdet. Den tekniske standarden Vista Analyse har levert er latterlig. Og de skal være profesjonelle innen dette feltet? De lever jo for pokker av å lage PDF filer, men siden ingen tidligere har lest det dem skriver har det vel ikke vært et problem at den tekniske standarden er dårlig?

Det hele begynte da jeg skulle begynne å gå gjennom innholdet av rapporten. Tekstflyten blir ødelagt hver gang en skal lime inn tekst til en tekstbehandler. Det er nesten som om de ikke ønsker at folk skal referer til innholdet av skribleriene sine. Kanskje det er et bevisst valg? Da blir det jo vanskeligere for folk å dele alle de komiske gullkornene denne rapporten inneholder.

lettelse

CTRL+C

Og dette i Adobe Acrobat blir da til dette i Word…

lettelse2

CTRL+V

Hvis en eksporterer PDF-filen deres som en normal tekstfil får en tekst som ser slik ut:

Fra Notepad

Fra Notepad

 

Jeg sendte derfor en henvendelse til Vista Analyse:

Hei,

 jeg leste litt i denne nye rapporten som ble lagt frem om sexkjøpsloven. Jeg la merke til at det er nærmest umulig å kopiere tekst fra denne PDF-filen til andre tekstbehandlere på grunn av dårlig formatering. Det virker som om problemet er gjennomgående for de fleste PDF-filene en kan finne hos Vista Analyse. Noe som er ganske utrolig, siden dere antakeligvis lever av å levere slike rapporter.

 Er dette et bevisst grep for å gjøre det vanskeligere for folk å kommentere innholdet av dokumentene deres, eller er dere bare relativt dårlige til å lage PDF-filer?

 Mvh Ove

Jo selv takk, men jeg får jo sikkert aldri noe svar.

Jo selv takk, men jeg får jo sikkert aldri noe svar.

 

Sendte også en epost til Justis- og beredskapsdepartementet. Håper de kan hjelpe oss alle med dette. Det her kan ikke være i samsvar med intensjonen av IT standardene i det offentlige.

At den norske stat har betalt en million kroner til et firma som ikke en gang greier lage PDF-filer med normal tekstflyt er i grunnen en skam. Ja, det er et velkjent problem at PDF-filer ofte kan være vanskelige å kopiere tekst fra, men jeg har aldri støtt på et offentlig dokument som har vært like problematisk som det fra Vista Analyse.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.