Høyblokken etter terrorangrepet 22. juli 2011. (Bilde: Henrik Lied, NRKBeta)

Blattmanns støtteforening for egne synspunkt

 Det er nå 3 år siden terrorangrepene i Oslo og på Utøya. Det var en tragedie, og gjerningsmannen er i fengsel der han hører hjemme. Ofrene har min medfølelse, og jeg håper de greier lege sårene sine så godt som det kan la seg gjøre. Jeg har mindre til overs for dem som bruker terrordagen som en strategisk festning for å fremme egen politikk. 

Trond Blattmann har tidligere hatt en rekke gode utspill som har fremmet saken for de pårørende, og foreningen skal jo hovedsaklig ivareta interessene til ofrene fra terrorhandlingene. Denne foreningen skal ikke være Trond Blattmanns plattform for å drive meningssensur overfor andre mennesker.

Det har vært en del snerring og knurring over helt irrelevante saker som ikke angår han i det hele tatt. Det kommer et punkt hvor en bare bør si at en ikke har noen oppfatning om saken når journalistene ringer. Blattmann begynner gå over fra lokal synser til å bli rikssnerrer.

Det er nok ikke bare jeg som slipper et aldri så lite stønn hver gang mannen viser seg på fjernsynsskjermen. I går var han igjen på skjermen for å sutre om noen nasjonalister på Sørlandet. Dette har nok sammenheng med en sak som gikk i Fædrelandsvennen og Nettavisen for noen uker siden.

Noen nasjonalistiske ungdommer hadde visst tilgriset nærmiljøet med noen klistremerker, og dette tolket Trond Blattmann som en oppblomstring av farlige høyreekstreme miljøer.

– Folk må våkne opp og se hva som skjer. Dette er den samme ideologien som førte til drapene på 77 mennesker i Oslo og på Utøya 22. juli 2011, blant annet drapet på min sønn, sier Blattmann for å bedrive aktiv brønnpissing. Men en forklaring på hvordan det er den samme ideologien kommer han ikke med.

Organisasjonen han kritiserer skjønner ikke hvorfor han kommer med sammenligningen. Leser en objektivt hva som skrives, så fremstår egentlig nasjonalistene som langt mer oppegående enn Blattmann. Dette bør han ta til seg.

Det veldig mange ikke helt har forstått er at det ikke var ideologien til Breivik som var spesielt farlig, det var metodene han brukte. Breivik følte at det ikke fantes noe klima for en fri debatt. Derfor valgte han andre metoder for å fremme budskapet sitt.

Jeg kan jo også fordele kollektiv skyld for andres handlinger til tredjeparter. Jeg kan nå vise til den venstreekstreme Revolutionära Fronten i Sverige som et eksempel på andre «rettroende» som i likhet med Trond Blattmann «kjemper mot farlige ideologier». Se på denne videoen. Hvis dette er hvordan en skal behandle meningsmotstandere, er det da rart hvis en meningsmotstander leker med tanken om terrorhandlinger? Forakten for den frie debatten var med på å drepe langt flere enn en gjeng ungdommer med klistremerker, Blattmann.

Mennesket og lokalpolitikeren Trond Blattmann må selvsagt få mene hva han vil om nasjonalist-miljøer. Lederen av støtteforeningen for etterlatte etter 22. juli bør derimot holde seg for god til å sitte på likhaugen av moralsk høygrunn og fordømme alle som, rettmessig eller urettmessig, gir ham assosiasjoner til Anders Behring Breivik.

Men ikke bare Blattmann mener 22. juli gir lisens til å bedrive aktiv meningssensur. Jens Stoltenberg mente for tre år siden han skulle kjempe mot ekstremismen med mer demokrati og åpenhet. Lite visste vi da at «mer demokrati» bare betød hans egne synspunkter. Skal vi tolke ut fra denne avisartikkelen så er det visst bare kvinner, sosialister og minoritetspersoner som utsettes for trusler og hets fra meningsmotstandere.

Tja, det stemmer vel ikke helt, gjør det? Her er noen saker jeg fant med veldig enkle google søk:

http://www.abcnyheter.no/nyheter/stortingsvalg-2009/090908/kastet-flaske-med-klorin-mot-heian

http://www.fmi.as/1228-hoeg-truet-paa-livet-021113.html

http://www.nettavisen.no/nyheter/3596664.html

http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/stavanger/Klistret-Stopp-Pornokulturen-pa-dorer-og-vinduer-3422001.html

http://www.nettavisen.no/442349.html

http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/stavanger/FpU-anmelder-flaggtyv-for-vold-2972223.html

Er det der bare små guttestreker, mens noen kommentarer på internett er klare tegn på en farlig utvikling? Hvis venstresiden greide å opptre litt mindre autistiske, så ville de kanskje ikke bli mislikt så sterkt? Med en fremtoning som et arrogant rasshøl så er det ikke så mange som liker en. Vi lever jo i en tid der en ikke har lov til å påpeke at politikere er arrogante og frastøtende, men det jeg tror nok vi alle er tjent med å ta vare på det åpne meningsskiftet. Kanskje på tide å se seg i speilet og rette på sin egen snipp? Se litt presentabel ut før en retter pekefingeren mot andre?

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.