Coop har ingenting med konkurransen å gjøre. Det bør vel alle forstå?

Konkurransen der du vinner spam

Om noen vinner noe som helst virker veldig usikkert, men du får garantert spam. Tyskeren Harald Munte har laget hele konkurransen for å plage deg med en masse søppelpost og telefonselgere.

Jeg kom over en konkurranse på facebook. Annonsen så ut som om den var fra Coop. Vinn gavekort fra Coop for 10.000 kroner stod det med store bokstaver. Så la jeg merke til at et nettsted var skrevet inn med små bokstaver: Everydaywinning.com.

Jeg greide ikke helt finne ut hvem som hadde registrert www.everydaywinning.com, men det er ikke Coop. Der måtte jeg svare på et par spørsmål for å se om jeg kvalifiserte til å være med i trekningen Coop-gavekortet.  Som dere ser i programmeringen, så har det heller lite å si hva en skulle finne på å svare på disse spørsmålene. For å skape kunstig tidspress hadde de lagt til en nedtelling med røde tall.

kode

Everydaywinning sendte meg videre til en konkurranse som var drevet av Planet49. Et tysk firma som visstnok har en kvinne med navn Stefania Scollo som direktør. Nettsidene er i alle fall registrert av Harald Munte. Her blir man informert om at det BARE er 3 gavekort igjen. Det blir jo en investering på 30.000 for Herr Munte, så det er jo veldig sterkt! Med liten skrift er det nevnt at Coop, Meny eller andre matbutikker de misbruker logoen til ikke har noe med konkurransen å gjøre. Konkurransen slutter visst på nyttår i år.

Så hvordan tjener Planet49/Harald Munte penger på dette? For å «vinne» dette gavekortet må man lide seg gjennom et utall annonser og spørreskjema. Aller først skal du oppgi personalia som navn, fødselsdato, adresse, epost og telefonnummer. Informasjonen selger de til andre firmaer som plager deg med oppringninger og søppelpost.

quizpiss

Når du er ferdig med å besvare spørsmålene, så går du videre til en mengde annonser. En del virker litt useriøse, som for eksempel et sms-abonnement på 150 kroner i uken. Det koster det å være med i nok en konkurranse fra Harald Munte! Da gjennom et av hans andre firmaer: Ordanduu. Jeg sier ikke at de driver med svindel. Jeg sier bare at Planet49 og Ordanduu ikke får spesielt gode skussmål når du gugler litt. Pointblog og Pointshop er noe annet som de har veldig mange annonser for.

smspiss

aftenpiss

En kan også finne mer seriøse firmaer på sidene til Herr Munte. Produkter som Donald Duck & Co (Egmont), Aftenposten og Finansavisen var representert. Det er vel dette som kalles innholdsbasert salg. Du skaper «kvalitativt godt innhold» som får folk til å besøke siden din, og så klikker de på annonser. Du tjener penger fra dem du annonserer for. Her bør egentlig firmaer være mer varsomme med varemerkene sine. Det kan godt hende at de får en og annen ny kunde fra sidene til Herr Munte, men det finnes ingen statistikk på hvor mange de mister. Jeg husker da Vi Menn aktivt brukte telefonselgere for å få nye abonnenter. Kort fortalt pleier jeg ikke lenger å kjøpe Vi Menn når jeg skal på togreise.

På tampen fikk jeg beskjed om å bekrefte dataene min på en epost jeg fikk tilsendt. Noe jeg ikke gjorde. Til helvete med hele Planet49. Det har likevel ikke stoppet dem fra å sende meg spam fra «partnerne» sine. Den seneste tiden har jeg fått omtrentlig 4-5 eposter hver dag, som ønsker gi meg lån fra Opp Finans og gratis nettbrett.

Fikk også eposter fra M3 Panel Research som skrev: «Du har på et tidspunkt meldt deg inn i M3 Panel – via Internett eller telefon. Du har kanskje glemt det – og kanskje vet du ikke helt hva det er.» Jeg skrev tilbake og sa jeg slett ikke hadde meldt meg inn hos dem, men jeg ville gjerne vite hvilken forbindelse de har til Planet49. De svarte ikke på spørsmålet, men jeg har heller ikke mottatt mere spam fra dem.

Når det gjelder telefonsalg vet jeg ikke hvor mye større pågang jeg har grunnet Planet49 GmbH. Jeg har et telefonnummer jeg oppgir til sånt piss. Jeg tar aldri den telefonen, men registrerer bare at det er veldig mange ukjente nummer som har ringt.

Avslutningsvis vil jeg bare tilllegge at jeg slett ikke har informasjon som viser at folk ikke vinner gaver fra Planet49. Kan ikke de som har vunnet kostbare premier fra Harald Munte ta kontakt med meg, så blir dere med i trekningen av en BMW Z4!!!

Tankefrihet.no forbeholder seg retten til når som helst å avslutte konkurransen, også med tilbakevirkende kraft. Ved å delta i konkurransen samtykker dere samtidig til at Ove og alle kompisene hans har krav på seksuelt samkvem med deg, din partner og familiemedlemmene dine. Det seksuelle samkvemmet er helt frivillig, for Ove og hans samarbeidspartnere. Konkurransen avsluttes offisielt 24.12.2014.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.
 • vidar hakon

  hei, veldig intresant denne planet49 saken. jeg har ofte lurt på om dette er lov og om noen vinner?
  jeg fikk for eksempel beskjed om ar jeg var person nr 1000 som besøkte en hjemmeside og at jeg hadde derfor vinnet en iphone.
  når man klikker på linken finner man ut at man har ikke vinnet en iphone men kan betale di penger for å delta i en konkuranse.
  der er det ingen kontaktinformasjon eller noe om hvordan konkuransen funkerer.
  jeg todde det ikke var lov? vet du noe om det?

  kan et firma si på net at du har vinnet noe som du ikke har vinnet bare for å få deg til å betale di penger?

  jeg er bare intresert i dette og ingen fare for at di lurer meg på denne måten.

  hilsen
  vidar

  • Ove

   Hei Vidar,

   jeg vil tro det juridiske ligger i en gråsone. Siden det er internett er det nok mye som spiller inn i det hele, og det er ikke sikkert firmaene en gang behøver følge norsk lovverk. Det er mange spørsmål som må besvares. Hvor er firmaene registrert? Hvordan er avtalene med «kundene» formulert? Hvordan krever de inn betaling?

   Men ser at Forbrukerombudet også tar opp denne tematikken, så de kan nok hjelpe deg bedre enn jeg kan.

   http://www.forbrukerombudet.no/2014/07/11043484.0

   Hovedpoenget mitt er egentlig bare at folk bør være varsomme med å oppgi personlige opplysninger til slike nettsteder, selv om konkurransen ved første øyekast ser ut som om den kommer fra et veletablert og seriøst firma.

   Dessuten mener jeg også at en del firmaer som bør se på rutinene sine for å la tredjeparter tjene penger på markedsføring for dem. I ytterste konsekvens kan det skade ryktet til seriøse merkenavn som Aftenposten og lignende.

   Mvh Ove

 • marit hauknes

  jeg har også vært med på dette her. har tatt kontakt med forbrukerrådet som henviste meg videre til forbrukereuropa. jeg har fått mange råd av dem og de sier at dette er svindel. noen har blitt tappet via sine kontoer og blitt tilsendt fakturaer fra en inndriver som er registrert i maurizius. de bad meg ta kontakt igjen om jeg skulle få fakturaer fra inkassoselskap som har lisens i norge. hvis de ikke har det kan de ikke inndrive penger her i norge. til

  jeg har skrevet mail til nyhetstips.net og em medier i ålborg og bedt dem slutte og sende meg noe. jeg vil ikke klikke på linker i deres mailer. jeg får bare tilb. mld m at det er deliverydelay. jeg har skrevet til planet49, og vipnorge finner jeg ingen kontaktinfo på. det er fake norske navn på de mailene jeg får fra nyhetstips.net og vipnorge. jeg har skrevet at jeg ikke har inngått noen avtale med em, og at om de allikevel mener det så må de dokumentere det. videre bruker jeg for sikkerhets skyld angreretten min i mail til dem. jeg får ikke svar , men jeg har dok på at jeg har sendt til dem om det skulle bli noe mer.

  • Ove

   Hei, trist å høre at du har mange problemer med dette.

   Selv sluttet jeg bare å bruke epostadressen jeg brukte til dette. Heldigvis var det bare en adresse jeg hadde lagd med tanke på mottak av søppelpost.

   Når det gjelder Planet49 så heter de visst eGentic nå, hvis det kan være til hjelp for deg.

   http://www.egentic.com/press/planet49-becomes-egentic/

   Dessverre tror jeg det eneste som nytter er å bytte epostadresse og ignorere dem. Men jeg kjenner ikke til din sak og hvilke krav de mener å ha i forhold til deg.

 • Tracker
 • Pingback: Anyway, Svein Vathne-sagaen fortsetter()