Bør vi føle skam over å blottlegge en utrent kropp? Bør vi føle skam over å blottlegge en sløv hjerne? (Bilde: Ja Fernandez)

På tide med litt hjernetrim

Oppmøtet til 8. mars overrasket meg stort.  Slett ikke negativt overrasket, bare overrasket. Tydeligvis har saken om legers reservasjonsrett fenget publikum, og de ville derfor vise sin motstand. Reservasjonsretten har ikke stort med abortloven å gjøre, men få 8. mars paroler er uansett relevant for likestilling.

Trimdiva Kari Jacquesson var også ute og luftet meningene sine. Vi kunne se henne holde en appell for å bevare sexkjøpsloven.  Å fjerne sexkjøpsloven ville være det samme som å si at prostitusjon er greit, formante hun. «Det er ikke greit!», sa Jacqueson myndig som en barnehagetante. Hvorfor er det ikke greit egentlig?

EU sier noe, så da stemmer det vel?

Jacquesson trekker frem at EU parlamentet nettopp har stemt igjennom en rapport som anbefaler alle medlemslandene å følge den «nordiske modellen». Dette slår meg som et autoritetsargument som ligger på grensen til tankefeil. Det er likevel korrekt at det europeiske parlamentet har stemt gjennom en rapport som anbefaler den «nordiske modellen». Jeg har lest rapporten, og jeg er ikke imponert. Etter å ha sett dette rælet stemt igjennom, så har jeg kommet frem til at vi kan prise oss lykkelige for avgjørelsene i  1972 og 1994. Det virker som om FEMM-komiteen har vært ute i kirsebærskogen og funnet litt forskning og noen nyhetsartikler som passet til konklusjonen Mary Honeyball ønsket seg. Hele rapporten er en skamplett for komiteen som lagde den. Det er skremmende at det europeiske parlamentet har stemt gjennom noe slikt, til tross for at bestillingsverket ikke er bindende for noen medlemsstater.

100% av Luxembourgs menneskehandlere var kvinner! Altså, hun ene…

Komiteens egen pressemelding sier at «MEPs stress that prostitution feeds trafficking and according to the Commission’s data, 62 % of persons are trafficked for sexual exploitation reasons and 96 % of the identified and presumed victims are women and girlsJeg er vanligvis skeptisk til tallmateriale som bare oppgis i prosenter og ikke konkrete tall. En bilhandler som et år selger en bil og neste år selger to har økt salget sitt med 100%. Dette gjør henne ikke nødvendigvis til en god bilhandler. Rapporten hvor de hentet dette fra har heller ikke konkrete tall om antall ofre. De eneste konkrete tallene en kan finne er hvor mange som er dømt for trafficking. «Den nordiske modellen» skal visstnok hindre menneskehandel. I Sverige ble ingen menneskehandlere dømt i 2008. Til sammenligning ble 155 menneskehandlere dømt i Tyskland. 198 ble dømt i Belgia. 78 i Nederland. Alle tre land har lovlig prostitusjon, og ser ut til å ta problematikken med menneskehandel seriøst. Frankrike dømte 606 menneskehandlere, men det foreligger ingen statistikk over hvilken form for menneskehandel det er snakk om. Det er litt beklagelig med tanke på at tallet er så stort at det ville hatt innvirkning på prosenttallet FEMM operer med i pressemeldingen sin.

Forby salg av bensin, se nedgang i pyromani

På bloggen til Kari Jacquesson ligger appellen hun holdt 8. mars: «I Norge har vi i dag en sexkjøpslov som nå er under debatt. Den ble vedtatt i 2009, og bli [sic] håndhevet at politiet. Loven fastslår at det er forbudt å kjøpe seksuelle tjenester. Allikevel ser vi at det fortsatt eksisterer et virksomt prostitusjonsmarked, og en stor andel av dette er basert på menneskehandel.»

Loven ble egentlig vedtatt i 2008 og innført i 2009, men hvem bryr seg nå om fakta i en 8. mars appell? Hvor har Jacquesson det fra at en stor andel av dette er basert på menneskehandel? Vi har i et tiår hatt en lov mot menneskehandel, helt uavhengig av loven mot sexkjøp.

Det er ingen motstand mot §224, og den regnes ikke som kontroversiell. Fra 2006-2012 har 35 personer blitt dømt for å «tvinge kvinner inn i prostitusjon». Det er også 63 fornærmede i disse sakene som strekker seg over 8 år. I 2011 var det 274 personer som ble «identifisert som mulige ofre for menneskehandel». Enhver som føler seg utsatt for menneskehandel har i Norge krav på 6 måneder med oppholds- og arbeidstillatelse, og det er ikke et krav at de har kommet til landet på lovlig vis. Sosial støtte, bolig, trygd og tiltak for å komme inn i arbeidslivet skal de få. Samt trygg relokasjon til hjemlandet, som bare kan bety mer økonomisk støtte fra det offentlige Norge. Denne støtten er ikke beroende på samarbeid med politiet. Og de fleste samarbeider heller ikke med myndighetene om å få tiltalt noen bakmenn. Det er derfor rart at det ikke er flere mulige ofre som bekjentgjør seg selv for norske myndigheter. Myndighetene har i alle fall lagt til rette for at mange burde føle seg fristet.

I Trondheim, Norges ledende stjerne når det gjelder håndhevelsen av loven mot sexkjøp, så har politiet i perioden 2009-2012 innledet etterforskning av 0 menneskehandel saker. Til tross for at det er prostitusjon i regionen, og til tross for at politiet jevnlig trakasserer både sexarbeidere og kunder.

Idioti er et globalt helseproblem

I samme åndedrag som Kari Jacquesson lirer av seg de gamle og oppkonstruerte argumentene om kjøpesex, så føler hun ingen skam for å angripe afrikanske ledere som i likhet med henne selv legger seg opp i andre menneskers sexliv. I et blogginnlegg på dårlig engelsk som (ironisk nok) har fått tittelen «The face of an idiot» skriver hun:

“Of course THAT is the biggest problem in Nigeria. Forget about poverty, violence and corruption, LOVE is the problem. The country will surely go under if someone were to love a person of the same sex.”

Og det største problemet Norge står ovenfor er voksne mennesker som inngår avtaler om kjøpesex? Det er her ressursene til politiet burde bli satt inn? For å gi voksne menn som peser i baksetet av en bil en bot på 20.000 kroner? Jacquesson bør også være klar over at det ikke nødvendigvis er så mange varige kjærlighetsforhold som opprettes etter møter på homsebarer heller.

«Even you, mr. president do not believe in this, you are tricking your people.  This is such hipocrisy. [sic] And so destructive. There are as many gays in Nigeria, Uganda, Gambia, and any other African country as in any other country on any continent. No law can change that.”

På samme måte som antallet prostituerte har holdt seg rimelig stabilt i Norge de seneste årene?

«But there is no «wave», will never be a wave, your country will not be «taken over». Only about 2 % of a population is gay. But in Nigeria with more than 174.000.000 people that means that 3.500.000 people are in grave danger. Plus their relatives who risk to loose [sic] somerone [sic] they hold dear.”

Kan hun egentlig vite at homoseksuelle ikke utgjør noen fare for samfunnet? Jeg kan finne nyhetsartikler som sier noe annet. Homoseksuelle som voldtar arbeidssøkende ungdom. Homo-politi som angriper jurister, og prøver penetrere anusen deres. Det er også gjort vitenskaplig forskning i Nigeria som beviser at homoseksuelle ikke kan inngå ekteskap. Eksperimentet ble gjort med magneter, og har antakeligvis like stor vitenskaplig tyngde som mesteparten av forskningen feminister gjør i europeiske universiteter. Jacquesson greier sogar fastslå at for hver kvinne som selv har valgt prostitusjon som yrke, så finnes det 99 som har blitt tvunget inn i det. Hun trekker sikkert alt tallmaterialet hun trenger ut fra sprettrumpa si.

Min appell: Skjerpings…

Mary Honeyballs rapport brukte en feature-artikkel fra Das Spiegel som bevis på at den tyske aktorer ikke liker det tyske lovverket. Dere kan selv se av artikkelens bildevalg hvor lite partiske skribentene har vært. Hun hadde derimot ikke tatt med en artikkel fra hennes eget land hvor engelske etterforskere ikke greide finne en eneste menneskehandler som har tvunget kvinner inn i prostitusjon, til tross for gjentatte raid på bordeller. I denne sammenhengen vil jeg gjerne anbefale en rapport fra Civita som virker langt mer balansert enn gnålet fra ekstrem-feminister. Ja, jeg synes rapporten er bra fordi jeg er enig med mange av konklusjonene. Den er likevel bunnsolid  i forhold til den stinkende driten EU har greid å presse ut av seg. For ikke snakke om spreke 8. mars appeller.

«Å fjerne loven er å si «prostitusjon er greit». Det er ikke greit.» All den tid bare sexkjøp og ikke sexsalg er kriminalisert, så forstår jeg ikke det argumentet. Før sexkjøpsloven kom var ikke prostitusjon spesielt synlig i Stavanger. Strøket befant seg skjult fra hovedgatene. Etter loven kom ble de utenlandske prostituerte innviet i at prostitusjon var helt lovlig FOR DEM. Nå patruljerer de hele sentrum. Jeg synes Pro-senteret skriver mye bra i sine rapporter, men når de sier at prostitusjonen ble mindre synlig etter at loven kom, så må de bare ta utgangspunkt i at litt mindre gateprostituerte ble registrert i årene etter 2009. Nå til dags må jeg takke nei til minst et tilbud om oralsex hvis jeg våger meg forbi torget etter klokken 22, selv på ukedager. En dag jeg gikk utenfor Stavanger Aftenblad sitt drivhus oppe på Nytorvet var en prostituert i full gang med å servere en kunde i trappenedgangen til Sankt Petri kirken. Mindre synlig? Neppe. Bare mere spredt.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.