Her er melkeproduktet som ønsker å drepe barna dine, bare av pur faenskap! (Bilde: Wikimedia Commons)

Brunt tankegods i Horten

Gjennom flere tiår har barnehagene tatt over ansvaret for barneoppdragelsen. Mor og far er ute og arbeider, og mens de tjener penger så bruker Horten kommune skattepengene deres på å la Linda Jakobsen bekymre seg om brunostens iboende ondskap.

– Jeg tror mange reagerer fordi brunost er blitt en del av nasjonalskatten. Det er viktig at vi tørr [sic] å snakke om fedme som et problem og at vi tørr [sic] å gjøre noen endringer, sier Linda Jakobsen, enhetsleder for barn og unge i Horten, til TV2.

Det må være kjempeflott for overvektige barn i Horten å få skylden for at en ost ikke får lov til å bli servert. De har visst stor forståelse for barnepsykologi i Horten.

Jeg er egentlig ganske uinteressert i å diskutere fedme som et problem. Jeg vil heller diskutere det offentliges inngripen i menneskers liv. Fete mennesker har et problem de selv må takle. De kan slanke seg hvis de vil, men Horten vil fremdeles være detaljstyrende kommune som finner problemer en trenger mikroskop for å se.

Er brunost nødvending for barna i Horten? Neppe, men det er ikke hovedproblemet i denne saken. Problemet er at det offentlige tydeligvis har fått litt for lite å tenke på.

Barn og unge lider med ekte problemer i Horten kommune, men i deres saker gjøres ingenting. Når det gjelder noe så banalt som å nekte barn brunost, så er de imidlertid særs handlekraftige. Oppkonstruerte problemer er vel enklere å «løse» enn ekte problemer. Som om å hindre noen småbarn i å spise brunost vil ha noe som helst å si for folkehelsa.

Når enkelte mennesker blir gitt makt, så vil de så inderlig kunne bruke den også. Hva ville da være bedre enn å detaljstyre andre menneskers valg? Det offentlige er fullt av slike individer. De tiltrekkes som fluer til dritt.

I denne NRK saken lekker det frem hva den virkelige motivasjonen er: «Linda Jakobsen har forståelse for at mat, ernæring har med følelser å gjøre. Men hun sier at små barn har ikke det samme forholdet til brunost som vi voksne har. Derfor synes hun at det er unødvendig av voksne å overføre eldre generasjoners forhold til brunost til barna.»

God gammeldags indoktrinering er småbarn er hva Linda Jakobsen ønsker seg. De søte små skal ikke lenger lære holdninger fra sin egen familie, men hun skal i kraft av sin posisjon som kommunalt ansatt rettlede verden. Det skal ikke lenger være en privat oppgave å oppdra barna sine. Det er dette som irriterer meg i denne saken. Jeg driter jo i hva barna i Horten spiser på brødskiva, og det burde også Horten kommune.

Egentlig burde vel også leverpostei, makrell i tomat og illeluktende servelat bli bannlyst for å lære barna at de skal respektere andre mennesker i sine omgivelser. Men nei, respekt for andre menneskers private sfære står ikke høyt i kurs i Horten.

Mange hevder at det er mediefokuset som har fått denne saken til å virke uheldig. Mediene har bare vist oss hva faktisk har skjedd, og selvsagt vil publikum stemple noe som er idiotisk som: Idiotisk. Uten mediefokus ville jo bare småbarnsforeldre i Horten vite at deler av skattepengene deres går til å livnære forvirrede naut med kommunale stillinger.

– Vi vet at én av fem barn i tiårsalderen sliter med overvekt, sier Linda Jakobsen til NRK.

Kanskje fem av fem også sliter med en driftig enhetsleder for barn og unge i Horten?

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.