Ugandas flagg. (Fra Wikimedia Commons)

Uganda mister lommepenger

African_homosexuality_laws.svg

Nasjoner som straffer homofili med døden er merket med rødt. (Bilde: Wikimedia Commons)

Nå viser Norge muskler overfor Uganda. Det blir ikke gitt ikke fullt så mye penger som de pleide få i lommene. Det skal nok vise dem.

I dag fikk vi høre nyheten at Uganda ikke lenger får norsk bistand. Grunnen er ikke at pengene går til korrupte ledere. Grunnen er ikke at bistanden ikke hjelper noen av landene til å forbedre seg. Grunnen er at Uganda vedtar en lov mot homofili.

Og sannheten er ikke at bistanden forsvinner. I 2012 fikk Uganda 305,7 millioner kroner. Nå får de et kutt på 50 millioner kroner.

Høyre er vel et parti som i høy grad er interessert i homofiles rettigheter, men da er det rart at en del andre land, som Norge har gitt penger til i årevis ikke får kutt i sin bistand. Uganda vil «bare» fengsle homser for livstid. Her er en del land med dødsstraff for homofili, som Norge gir penger til: Mauritania, Sudan, Jemen, Iran, Burkina Faso og de deler av Somalia som er shariastyrt. Det har ikke vært snakk om at noen av disse landene skal miste støtte. Dette har ikke vært diskutert i det hele tatt.

Uganda skal derimot miste deler av sin bistand fordi de innfører lignende lovverk som mange andre land Norge støtter? Ikke misforstå meg; jeg er fullstendig for å redusere bistanden Norge yter til u-land, men kan vi i det minste ha et mer helhetlig regelverk?

Og hvis bistand skal brukes som politisk brekkstang, hva med å kutte litt på de nesten 190 millionene som gis til Den demokratiske republikken Kongo? Bare et forslag.

Her er en video som illustrerer argumentasjonen for å innføre loven mot homoseksualitet:

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.