Allah er slett ikke opptatt av politisk korrekthet. Han bryr seg ikke om likestilling eller homofil frigjøring. Egentlig virker han litt sint. Det får dere bare leve med. (Bilde: Wikimedia Commons)

Slipp ham fri, om ytringsfriheten vil

Ubaydullah Hussain har ikke truet Amal Aden. Han har ikke hetset henne. Han har kun ytret seg ut fra sin religiøse overbevisning. Slikt sludder bør ikke straffes i Norge.

Jeg liker hverken misjonærer for politiske korrekthet eller dypt religiøse mennesker med skjegg eller skaut. Det er likevel viktig at vi verner om ytringsfriheten.  Skjeggete menn kan si ting som ikke er så hyggelige, men la oss ikke overreagere her. Jeg liker ikke at vi forvitrer friheten vår ved å være pyser. Er det en klar tendens jeg ser i samfunnet, så er det at skjeggete menn brukes som påskudd til å fjerne frihetene våre. Det er allerede ille nok at vi risikerer å måtte la oss nakenscanne på flyplasser. Samfunnet bør kunne tåle at Ubaydullah Hussain ikke liker flatbankere. Ikke la disse fillesakene skape noen presedens.

Vi hørte aldri om ytringsansvar før i tiden. Det er noe som har kommet i kjølvannet av religiøse skjeggete menn (og kvinner?) som føler seg snurt. Nei, vi bør ikke ha  ansvar for å påse at ingen blir såret av noe de leser eller ser. Og jeg pålegger heller ikke Ubaydullah Hussain dette ansvaret.

«Jeg er helt enig. De burde absolutt ikke slå henne. De burde ha steinet henne til døde da praktisering av homofili skal straffes med døden.» Skrev Hussain på Facebook. Det er sånn sett ikke en trussel, ettersom han bare fremsetter en vurdering av hva som burde ha skjedd. Ingen oppfordres til å gjøre noe. Og at homofili skal straffes med døden står vel i hans religiøse tekster? Hvorfor skal da Hussain straffes, men ikke bokhandlere som selger religiøse tekster?

Han er for øvrig også tiltalt for trusler mot jøder fordi han skrev «Jeg skal gi dem beskyttelse jeg. inshAllah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47.» Det kan hende dette er en trussel, men det er en dårlig trussel. Han trenger ikke jegerprøven for å kjøpe en AK-47. Et slikt våpen kan han neppe kjøpe lovlig i Norge. Bruk gjerne uttalelsen til å nekte ham våpentillatelser, men ikke straff ham for det.

Ifølge Hussain skal visst noen i rettsvesenet brenne i denne og den neste verden. Sikkert ubehagelig å høre, men jeg tviler på at det er nok til å gi en kraftig smekk på lanken.

Det som ligger nærmest trusler er e-poster han sendte til journalister: «Artikkelen er mottatt av både kjente og ukjente brødre, og den er IKKE godt mottatt. At du har snoket i folks privatliv har satt sinnene i kok og du må ikke bli overrasket dersom noe eller noen dukker opp i ditt liv også!»

Dette var vel også det eneste han har skrevet som ikke er forankret i religion. Her har han litt tilsløret, men likevel direkte og tydelig truet enkeltpersoner. For dette bør han straffes.

Derfor bør fasiten være: Jeg hater homofile: Javel ; Jeg hater jøder: Javel ; Jeg vil drepe NN som bor i <By>: Ikke greit. Lær å skille mellom individ og den grå massen. Ytringsfriheten er til for alle, selv de religiøse som hater den.

Hei! Dette er min personlige blogg. Hvis du ønsker å komme med innspill må du gjerne skrive en kommentar. Ønsker du komme i kontakt med meg, så send gjerne en mail til tankefrihet(a)gmx.com. Bytt da ut (a) med alfakrøll. Hvis henvendelsen din er av allmenn interesse kan innholdet bli brukt på bloggen.